territori

62 ciclistes han patit un accident a les carreteres de la demarcació durant el 2014

El proper 19 d'octubre es farà una Marxa Ciclista Reivindicativa fins a Riudecols, punt on va morir el ciclista reusenc Valerio Bondesio

Durant aquest any 2014, un total de 62 ciclistes han patit algun tipus d'accident a les carreteres del Camp de Tarragona, segons dades del Servei Català de Trànsit. Així ho ha posat de manifest l'entitat Bicicamp durant la presentació de la primera Marxa Ciclista Reivindicativa, que organitzen conjuntament amb la Plataforma Respecte pels Ciclistes. Aquest acte, que es farà el pròxim 19 d'octubre, servirà per retre homenatge a Valerio Bondesio, el darrer ciclista mort a les carreteres tarragonines, el passat mes de juliol.

Del total dels 62 accidents, dos han acabat amb la mort del ciclista, i vuit amb ferits greus. "Són unes dades molt altes, entenem que hi ha d'haver una sensibilització i mobilització per girar el rumb d'aquesta situació", ha expressat el president de Bicicamp, Josep Maria Galofre.

Per reivindicar els drets dels ciclistes, el pròxim 19 d'octubre, es farà la Marxa Ciclista Reivindicativa. L'acte, segons Galofre, ha de servir per manifestar "el respecte per tots els ciclistes en tots els àmbits". La sortida està prevista a dos quarts de 9 del matí, fins a Riudecols, amb un total de 30 quilòmetres. La marxa també servirà per homenatjar Valerio Bondesio, mort atropellat el passat 10 de juliol a la N-420. El trajecte arribarà fins al punt on va morir Bondesio. Un cop al lloc dels fets es llegirà un manifest, amb la carretera tallada, es farà una ofrena floral i es desplegarà una pancarta.

Posteriorment, es tornarà al Parc de la Festa. Des d'aquest indret està previst que s'uneixin més ciclistes per fer un itinerari de 5,5 quilòmetres pels carrers del centre fins a la plaça del Mercadal, on es tornarà a llegir el manifest. Segons l'organitzador, Joan Garrido, la previsió "és que hi hagi prop de 800 ciclistes a la marxa fins a Riudecols, i 2.000 al Mercadal".

Està previst que al circuit de 30 quilòmetres hi estigui present gent propera de Valerio Bondesio, vinguts des del seu poble natal, Tudela. Així mateix, la població navarresa ha programat aquest mateix dia una marxa. La Plataforma Respecte pels Ciclistes també ha rebut el suport de diversos col·lectius de Barcelona i València.

Promoure l'ús de la bicicleta

Durant la roda de premsa de presentació de l'acte, Galofre ha demanat "promoure la bicicleta des de les administracions públiques, ja que no se li fa el cas que s'hauria de fer". "L'ús de la bicicleta és beneficiós en tots els àmbits", ha expressat el president de Bicicamp.

Des de l'entitat i el col·lectiu de ciclistes del Camp de Tarragona també exigeixen millores en els espais urbans i interurbans de Reus. "A la nostra ciutat, les iniciatives per fomentar la bicicleta s'han quedat en un calaix", explica Josep Maria Galofre, qui considera que des dels darrers tres anys, amb el nou equip de govern, "s'ha perdut capacitat".

Bicicamp també exigeix l'adequació de la normativa del trànsit i legislació. El col·lectiu vol posar de manifest "la famosa senya d'1,5 metres". "No es fa cas d'aquests senyals, tot i que alguns cops és per desconeixement de la normativa, hi ha d'haver pedagogia", diu Galofre. Els ciclistes també reclamen un aspecte formatiu a les escoles, una iniciativa que ja ha començat a fer Bicicamp.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto