Societat

L'associació Serra Mariola inicia el segon programa de visites guiades

Alfafara obri les rutes amb un recorregut pel riu Pantanets fins les Coves de les finestres

“La volta a la Mariola”, el programa de visites guiades impulsat per l'associació Serra Mariola, torna el diumenge 26 d'octubre amb una segona edició dedicada al senderisme. Alfafara obrirà els set itineraris per alguns dels enclavaments més emblemàtics del parc natural que recorreran també Muro, Alcoi, Banyeres de Mariola, Agres, Bocairent i Cocentaina durant les properes setmanes fins al 14 de desembre.

Les visites s'adapten a tot tipus de públic amb recorreguts de dificultat baixa i mitjana i distàncies que varien des dels dos fins als onze km. En tots els casos, es requereix inscripció prèvia de forma gratuïta, un registre que pot realitzar-se per correu electrònic, a l'Ajuntament d'Alfafara o les oficines de turisme d'Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.

La primera eixida de “La volta a la Mariola” recorrerà diferents elements monumentals i mediambientals d'Alfafara amb especial incidència sobre l'arquitectura de l'aigua i els seus paisatges. Els assistents descobriran el riu Pantanets amb enclavaments com el Pou de l'assut i el seu molí medieval, el cabeçó de Maó o el bancal circular fins a arribar a les coves de les Finestres. La ruta partirà a les 10 h. des de l'Ajuntament situat a la plaça de l'Església.

El programa de visites continuarà el 9 de novembre amb un itinerari cultural i ecològic pel paratge natural municipal font del Baladre en el riu Agres al seu pas per Muro.

El següent diumenge, serà el torn de la visita al projecte Canyet de reintroducció de voltors a Alcoi, mentre que el dia 23 la proposta recorrerà la Ruta dels molins a Banyeres de Mariola.

El 30 de novembre es recorrerà el patrimoni llegat per l'antic comerç de la neu en la serra Mariola des d'Agres i el 7 de desembre algunes de les ermites situades al parc natural en el terme de Bocairent. Finalment, Cocentaina tancarà la iniciativa de l'associació Serra Mariola amb una pujada al castell per rememorar alguns passatges de la seua història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc