Societat

Part dels nous horts urbans de Banyoles, per a la PAH

Situats al pla de la Coromina, al sud de la ciutat, seran els segons que l'Ajuntament condiciona, després de l'èxit que han tingut les primeres parcel·les, ubicades a Can Puig

El mes que ve es donaran a conèixer les bases per accedir al sorteig de les nou parcel·les que l'Ajuntament de Banyoles està preparant al pla de la Coromina, al sud de la ciutat, perquè es facin servir d'hort. Al marge d'aquests espais, que fan uns 100 metres quadrats cadascun, hi haurà uns 650 metres quadrats que gestionarà la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquesta cessió era una de les peticions que havia fet la plataforma a l'Ajuntament, segons l'equip de govern. D'altra banda, s'ha reservat una zona perquè la conreïn escoles o entitats. La previsió és que els usuaris puguin començar a treballar-hi al febrer, perquè així ja puguin disposar de les primeres collites a final de primavera i principi d'estiu. Les parcel·les estaran equipades amb un dipòsit d'aigua, que es podrà omplir amb el cabal de la riera Canaleta, situada al costat, i una petita construcció per deixar-hi les eines. Aquests dies ho estan preparant els operaris de la brigada municipal i els alumnes de l'escola d'oficis.

Prova amb èxit

Aquests segons horts municipals són conseqüència de la bona resposta que han tingut els primers, que van entrar en servei fa prop de quatre anys al barri de Can Puig. “Vam plantejar aquella iniciativa com una prova i està anant molt bé; tenen molta demanda”, han explicat l'alcalde, Miquel Noguer, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Bosch Barraca. Els del pla de la Coromina, però, són el doble de grans que els de can Puig. Els representants de l'equip de govern han avançat que, si convé, en un futur es posaran més terrenys municipals a disposició de qui vulgui conrear-los.

LA XIFRA

30
euros
anuals és el preu que hauran de pagar els usuaris dels horts del pla de la Coromina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona