Societat

Un detingut per la mort d'un home d'un tret d'escopeta a Santa Maria de Montmagastrell, a l'Urgell

Els fets han tingut lloc en un vedat de caça d'aquest nucli agregat de Tàrrega

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) de 74 anys com a presumpte autor de la mort d'un altre home al qual li hauria disparat un tret d'escopeta en una zona rural de Santa Maria de Montmagastrell (Urgell). Els fets han tingut lloc pels volts de les dos quarts d'una de la tarda d'aquest dijous en un vedat de caça d'aquest nucli agregat a Tàrrega. Els serveis mèdics que s'han desplaçat a la zona han intentat salvar la vida del ferit però finalment ha acabat morint. Poc després, els mossos han detingut el presumpte autor del tret, que també es trobava al lloc. La policia ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort.

Una patrulla dels mossos s'ha desplaçat fins a una zona rural de Santa Maria de Montmagastrell en tenir coneixement que una persona havia resultat ferida per un tret d'escopeta. En arribar, els agents han localitzat un home estirat al terra, sense constants vitals, que presentava un tret per arma de foc. Al lloc també hi havia altres persones que havien donat l'avís. Tot i la immediatesa dels serveis mèdics, no s'ha pogut salvar la vida del ferit.

Després de diverses indagacions, els mossos han detingut el presumpte autor del tret, que també es trobava al lloc, com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. L'Àrea d'Investigació Criminal de Ponent dels Mossos d'Esquadra dels s'ha fet càrrec del cas i investiga les circumstàncies de la mort.

Una discussió entre víctima i caçadors, possible causa de la mort

Una discussió entre la víctima, que tenia uns 50 anys i era veí de Santa Maria de Montmagastrell, i uns caçadors, s'apunta com a possible motiu de la mort. Segons ha explicat el tresorer del vedat de caça d'aquest nucli, Josep Llobet, i també alguns veïns del poble, la víctima s'ha desplaçat fins a una finca de la seva propietat al veure que hi havia uns caçadors caçant. Anava amb una moto i quan hi ha arribat s'ha encarat amb els caçadors i la discussió hauria acabat amb el tret que suposadament ha disparat el detingut i l'ha matat.

Llobet, visiblement enutjat ha arribat a afirmar, tot i no ser present al lloc dels fets, que ''l'han assassinat''. En aquest sentit, ha afegit que tenia a la víctima ''per molt bon concepte'', que feia molts anys que vivia al poble, on s'hi va casar i tenia una fia d'uns 20 anys.

Així mateix, Llobet ha explicat que fa uns tres anys que s'arrosseguen ''baralles'' pel vedat de caça ja que no se'ls autoritza una ampliació per la delimitació que representa el pas del Canal d'Urgell per la zona.

De totes maneres, hores després dels fets, la confusió i les dobles versions pel poble s'han deixat sentir en diversos sentits. El que si que era palpable era la consternació i afectació que ha representat aquest tràgic fet entre els veïns d'aquest petit nucli que tot just supera els 30 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona