Societat

L'Ajuntament de Quart de Poblet assumirà el copagament imposat a les persones amb discapacitat

Demanarà al Patronat Francisco Esteve, encarregat de gestionar el cobrament, que torne els diners a les famílies afectades

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha decidit assumir el copagament impost en 2014 per la Generalitat a persones amb discapacitat del municipi, davant les diferents resolucions judicials que anul·len la mesura adoptada pel Govern Autonòmic, dictades pel Tribunal Superior de Justícia en els últims mesos.

D'aquesta manera, les famílies afectades no han de suportar la situació d'inseguretat que s'ha generat ni es veuen obligades a recórrer individualment a la Justícia per a reclamar els diners que ja han aportat.

Des de l'Ajuntament de Quart de Poblet, en conseqüència, creuen que les famílies prou estan patint amb els retalls i repagaments en els serveis socials, per la qual cosa, iniciaran els tràmits perquè els diners que ja han abonat se'ls torne i no abonen ni un cèntim en 201.

La Generalitat va regular el copagament de tal forma que, en el cas de Quart de Poblet, les famílies d'usuaris i usuàries del Centre Ocupacional per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual afectades havien de fer l'ingrés no a la Conselleria, sinó a l'Ajuntament. Per a la gestió d'aquest centre, el consistori va contractar al Patronat Municipal Francisco Esteve, que es va prestar a col·laborar encarregant-se directament del cobrament a les famílies.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia del passat 1 d'octubre, que anul·lava el copagament autonòmic basant-se que s'havia fixat com a preu públic amb rang de decret i no com a taxa amb rang de llei, i les resolucions posteriors en el mateix sentit han fet ara que l'Ajuntament inicie els tràmits perquè el Patronat Francisco Esteve torne a cada una de les famílies afectades els diners que han aportat en 2014 perquè són cada vegada més els pronunciaments judicials contra la imposició de la Generalitat.

Respecte al 2015, la Generalitat ha aprofitat la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos per a imposar, amb l'oposició de la resta de grups polítics, una nova regulació del copagament, aquesta vegada com a taxa, tal com exigia el TSJ en la sentència per la qual el va declarar nul. Una taxa que les famílies hauran de pagar al gener, però ja directament a l'administració autonòmica sense intervenció dels ajuntaments.

De moment, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), integrat per més de 7.000 entitats de tot el país, ha anunciat que promourà un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Acompanyament que canvia el copagament de preu públic a taxa i presentarà una Iniciativa Legislativa Popular al Congrés demanant que la participació en el cost de les prestacions socials es regule per una llei estatal i no per normes autonòmiques, ja que defensen que és l'Estat el que té competències en aquesta matèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT

En marxa l’aparcament tancat per a bicicletes al costat de l’estació

girona

Conveni per millorar les connexions amb Girona Nord, Sud i a la C-35 a Maçanet

girona
Infraestructures i Serveis

Adjudicada la redacció del projecte de nou col·lector d’aigües a la Part Baixa

Tarragona

Nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

palamós