Societat

Doblet a l'Hospitalet

La segona ciutat s'endú 155 milions amb una part del segon i tot el tercer

Catalunya recupera en premis grossos la meitat del que havia invertit

Els dos quarts i diversos cinquens esquitxen el país

La segona va ser la segona, i la tercera, a la vegada. L'Hospitalet de Llobregat va salvar ahir per a Catalunya una rifa de Nadal que s'ha tornat força esquiva els últims anys. Els 155 milions d'euros que va rebre amb una part del segon premi i tot el tercer van servir per recuperar la inversió dels catalans en la loteria estatal. Fins a 369 milions s'havien jugat des de Catalunya. S'han recuperat 190 milions en premis grossos. La meitat, aproximadament.

La tardana grossa de Nadal (13437) va anar cap a Madrid, Cadis, Mazarrón (Múrcia) i Eliana (Camp del Túria), al País Valencià. La capital de l'Estat es va endur el tros més gros del pastís en un sorteig cada cop més atomitzat pel que fa a premis, ja que el sistema de venda per terminals permet comprar els números des de qualsevol administració i aquestes ja no concentren tant les vendes.

Potser per això té encara més mèrit acaparar tot un dels premis grossos, com van fer al Gran Via 2 de l'Hospitalet amb el 7637. Van ser una vuitantena de milions repartits al centre comercial, repartits entre els veïns dels barris que l'envolten i els treballadors dels comerços. Minuts abans de sortir aquest tercer premi, se sabia que una altra administració de la ciutat havia venut un terç del segon premi, 60 sèries del 92845 i una setantena de milions més, tot i que la meitat es van repartir en un bar de Gavà. Quinze dècims més d'aquest segon premi s'havien venut a terminals de Barberà del Vallès, Mataró, Santa Susanna, Igualada, Gavà, Esplugues, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Girona i Lloret de Mar. De fet, Catalunya va esgarrapar ahir una mica –o tot en un cas– de tots els premis grossos del sorteig, excepte del primer. En aquesta línia, va repartir alguna part dels dos quarts i altres de cinc dels vuit cinquens premis. Una sèrie d'un quart la va vendre La Bruixa d'Or de Sort, i un dècim més es va vendre a Barcelona i Sant Sadurní d'Anoia.

Atomitzat

En una dotzena d'administracions es van repartir 14 dècims de l'altre quart: a Manresa, Vallirana, Barcelona, Blanes, Lleida, Badalona, Sant Andreu de la Barca, Terrassa, Alcarràs, Tàrrega, Lleida, Salou, Tarragona i la Fatarella. En tots els casos, només un dècim.

Els cinquens van deixar una pluja de fins a 25 milions d'euros en diverses localitats. Barcelona, amb 60 sèries venudes al centre comercial Diagonal Mar, Cervera, Mollerussa i Sant Cugat van liderar els guanys de la trentena de ciutats que van rebre alguna part dels cinc cinquens premis que van tocar a Catalunya. Molts d'ells, però, dècim a dècim, només.

El gran gruix se'l van endur Sitges i Cubelles, amb tot el 32306, tot i que una part la va repartir entre els clients la propietària d'un bar del Vendrell.

La jornada d'ahir va ser la primera dels tres grans sortejos de les festes. La pròxima serà el 31 de desembre, amb el sorteig de Cap d'Any de Catalunya, que viurà la segona edició. Serà un sorteig diferent, ja que només entren al bombo cinc primers premis. Per al 6 de gener quedarà ja l'última oportunitat, el sorteig estatal de Reis, ja amb una mecànica clàssica de la Lotería Nacional estatal.

LES XIFRES

369
milions ha jugat Catalunya en la loteria de Nadal. S'han recuperat 190 milions en grans premis.
39
ciutats de Catalunya van rebre ahir una part d'algun dels primers premis, encara que fos només un dècim.
48,85
euros es jugava cada català de mitjana. És on menys ha augmentat la despesa en loteria, un 2,5% més.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla