Osona/Ripollès

Espectacular accident d’un camió de porcs a la sortida de Calldetenes

Faltaven pocs minuts per les tres de la tarda d’aquest dijous quan un camió de transport d’animals vius va bolcar a la rotonda de la N-141 de Calldetenes.

El conductor va resultar il·lès i els 216 porcs que hi viatjaven van quedar atrapats fins que els Bombers van començar les tasques d’evacuació. Els que van estar més de sort i van poder sortir primers, pasturaven per les zones enjardinades del vial públic, en una escena insòlita que molts veïns es van encarregar d’immortalitzar. La resta d’animals, però, van quedar atrapats a dins la càrrega del camió i van protagonitzar dures escenes lluitant per sobreviure mentre els Bombers els ajudaven a sortir a l’exterior.

De seguida van arribar reforços, una tercera dotació de Bombers es va sumar a l’operatiu que treballava a contrarellotge per treure el màxim nombre d’animals i evitar-los l’asfíxia, però molts d’ells van quedar estesos a terra i van acabar morint. Desenes de persones contemplaven expectants l’escena, fins i tot alguns col·laboraven acordonant els porcs per evitar que s’escapessin.

Després de l’accident, s’esperava la presència d’un veterinari per fer una primera avaluació de l’estat del bestiar i d’un camió buit per carregar els animals. El camió, de l’empresa de transport d’animals vius Francisco Ruiz de Mollerussa, es dirigia a l’escorxador Le Porc Gourment de Santa Eugènia de Berga.

Després de travessar el nucli urbà de Calldetenes i entrar a la glorieta per continuar direcció Santa Eugènia, va bolcar per causes que es desconeixen. Mentre va durar l’operatiu, la Guàrdia Urbana va desviar el trànsit cap a la urbanització de Sant Llàtzer.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona