La UAB aspira a ser un dels 15 campus d'excel·lència internacional de l'Estat

Les universitats triades accediran a un paquet de subvencions de 150 milions d'euros

La Universitat Autònoma de Barcelona té clar que fa anys que treballa per aconseguir l'excel·lència, i en aquest sentit ja té aprovats tres plans directors amb l'objectiu d'integrar i fer més visible tot el conjunt de centres que té dedicats a la investigació. Però a més a més, i tal com recorda la rectora de la UAB, Ana Ripoll, el campus gaudeix d'un entorn privilegiat gràcies a la proximitat de grans instal·lacions científiques com ara el sincrotró Alba i el futur Parc de la Ciència, el Parc Tecnològic del Vallès, i les grans empreses de l'arc de la B-30. A més a més, al mateix espai del campus hi conviuen les facultats i les escoles, els centres de recerca i els habitatges per a estudiants i investigadors.

Totes aquestes característiques són les que han de fer que la UAB esdevingui un dels quinze campus d'excel·lència internacional que el govern espanyol ha de triar a final de mes amb l'objectiu de posar les universitats de l'Estat espanyol a la mateixa alçada que les europees i puguin esdevenir així un pol d'atracció per a empreses i investigadors.

La convocatòria, que va començar al juliol i acabarà el 23 de setembre amb el lliurament de la documentació, també té el seu risc, perquè cal tenir clar l'excel·lència a la qual aspira cada universitat, una feina que no es fa en un dia. Tanmateix, però, ja són 66 les universitats que s'han presentat a la convocatòria de les 77 que hi ha a tot l'Estat espanyol. I és que, a més dels 150 milions en crèdits, els quinze campus d'excel·lència també podran aspirar a una bossa de 50 milions d'euros, entre aquest 2009 i principi del 2010, per tal de tirar endavant els projectes estratègics.

Nanotecnologia i biomedicina

e.ansola

Els projectes presentats per la UAB al govern espanyol defineixen dues grans estratègies a seguir i amb les quals es vol assolir l'excel·lència: la nanotecnologia, un àmbit de les ciències que estudia i investiga la matèria a una escala menor que un micròmetre, és a dir, a nivell d'àtoms i molècules. És en aquest àmbit on la UAB té molta gent treballant, gràcies en part a la feina pionera que es va portar a terme des de la Facultat de Física. Va ser precisament el professor de física i exrector Ramon Pasqual el principal promotor de la construcció d'un sincrotró, l'Alba, situat a prop de la UAB i que ara podria ser d'una gran ajuda en la investigació dels materials, en què queda molta feina a fer. La segona línia estratègica està dedicada a la biomedicina i la biotecnologia. A més a més dels centres de recerca que hi ha al mateix campus universitari, també es disposa d'hospitals universitaris vinculats a la Universitat Autònoma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC