Societat

Salou serà la seu d'un jocs esportius per a funcionaris de les Nacions Unides

Començaran el 29 d'abril i hi prendran part més de 1.200 empleats dels diferents organismes de l'ONU

Tindran lloc deu dies després del Saloufest

Omplir llits en temporada baixa no és fàcil, però Salou té resolt el problema aquesta primavera. Al controvertit Saloufest –una estada de joves britànics a la capital de la Costa Daurada, que enguany tindrà lloc del 28 de març al 19 d'abril–, s'hi sumarà aquest any un esdeveniment especial. Una setmana després que acabi el Saloufest, la capital de la Costa Daurada serà la seu dels jocs esportius de l'ONU, una cita que del 29 d'abril al 3 de maig reunirà funcionaris i treballadors actuals i retirats dels diferents organismes i delegacions de les Nacions Unides. A Salou, s'hi desplaçaran 1.200 participants procedents de tot el món, especialment de les seus de Ginebra, Viena, Nova York, Nairobi i París, però també d'oficines regionals de l'Àsia i l'Àfrica.

L'Ajuntament de Salou té prevista per a la setmana vinent una reunió amb els organitzadors per analitzar “les necessitats” per a un esdeveniment internacional i d'aquesta envergadura al municipi.

No es tracta només de fer esport i competir. La finalitat d'aquests jocs esportius és “estrènyer les relacions entre el personal dels organismes i les organitzacions de tot el sistema de les Nacions Unides, distribuïdes per tot el món”, segons José Tomás Pons, un dels organitzadors, que hi afegeix: “La intenció és millorar les relacions de treball i també fer que el personal de les diferents organitzacions es conegui.”

Està previst que alguns participants també vinguin acompanyats de la seva família i que allarguin l'estada més enllà dels cinc dies. Per això, se'ls ofereix la possibilitat d'activitats d'oci –com ara anar a Port Aventura i activitats a la platja–, culturals –com per exemple visitar la Tarragona romana– i gastronòmiques –els promocionen els restaurants de Cambrils com un lloc idoni per degustar plats de peix.

Malgrat això, “els United Nations Inter-Agency Games són una competició esportiva en tota regla. S'ho prenen molt seriosament”, diu Tomás. Per això, també s'estableix una comissió de control “per tal de garantir que es respecten les regles de cada disciplina”, i el darrer dia se celebra una cerimònia d'entrega de premis. Hi haurà dotze competicions esportives, entre les quals les de tennis, voleibol, natació, golf, bàsquet i atletisme.

Més de quaranta anys

Els jocs de l'ONU s'organitzen des de fa més de quaranta anys. L'any passat, la cita esportiva va tenir lloc a Nova York, i fa dos anys, a Castelló (amb l'epicentre al complex Marina d'Or). Aquest cop, l'organització a Salou l'assumeix el personal de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), un organisme que justament enguany celebra el 150è aniversari. “La darrera ocasió en què l'UIT va organitzar els jocs va ser el 2001 a Alacant. L'experiència va ser bona. Esperem que aquesta edició a Salou sigui encara millor”, diu Tomás Pons.

LA FRASE

La finalitat dels jocs és estrènyer relacions entre el personal dels organismes de les Nacions Unides
José Tomás Pons
membre de l'organització

LA DATA

29.04.15
Comencen
els jocs esportius de l'ONU, un esdeveniment que s'organitza anualment en diferents ciutats del món.

Torna el controvertit Saloufest

Milers de joves britànics prendran part enguany en una altra edició del Saloufest, una estada per a universitaris que promou el segell britànic I Love Tour i que des de la seva primera edició, el 2001, no ha estat exempta de polèmica. De fet, divideix la capital de la Costa Daurada entre els que hi veuen els beneficis econòmics que aporten els joves a la ciutat i, per contra, els que pensen que aquest tipus de turisme de disbauxa i conflictivitat malmet la imatge de Salou. L'any passat van prendre part en el Saloufest 9.500 joves, repartits en tres tandes. I per aquest any ja hi ha noves dates: del 28 de març al 3 d'abril, del 6 al 12 d'abril, i del 13 al 19 d'abril. L'operador I Love Tour anuncia aquesta estada a Salou com “la mare de tots els viatges” i com “la setmana més boja i més memorable en la vida d'un estudiant”. “Vols unir-te a 15.000 estudiants en una setmana plena d'esport boig, increïble vida nocturna i acció?”, indica la publicitat del Saloufest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona