territori

La CUP adverteix que el canvi d'interventor a Reus beneficia als que l'han atacat per Innova

Vidal ha criticat el posicionament de l'Ajuntament respecte a la investigació de moltes peces del cas

Un moviment que pot acabar beneficiant als imputats en algunes de les peces del cas Innova, entre ells, l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i els afectats del PSC. Aquesta és la lectura feta pel portaveu de la CUP, David Vidal, respecte al futur canvi d'interventor a l'Ajuntament de Reus, que encara no s'ha confirmat oficialment però que s'ha de produir en breu termini de temps, un cop es publiqui al BOE (Butlletí Oficial de l'Estat). "Aquest canvi pot ser que faci aplaudir als senyors Poblet i Pérez, que per la manca de recursos jurídics forts, han basat la seva defensa en un atacat contra les persones significatives que han portat alguna instrucció, com l'interventor o el secretari", ha assegurat Vidal, qui s'ha preguntat si aquesta plaça estava buida des del 2005, perquè ara l'ha guanyat una persona que podria accedir a "multitud de vacants millors remunerades i que no estan implicades en aquest fangar judicial".

El regidor de la CUP ha reconegut que el procediment de proclamació del nou interventor és totalment legal i "no qüestionem" la seva figura, però "existeix la possibilitat" que la instrucció "perdi el fil argumental" si ara hi ha informes d'una altra persona que no segueix la mateixa direcció. "El fet de tenir un nou interventor dóna un bri d'esperança a persones, que a falta de criteris bons, s'han decicat a atacar", ha insistit David Vidal. A falta de la confirmació oficial, Baldomero Rovira perdrà les seves funcions provisionals com a interventor i passarà a ser viceinterventor. En el seu càrrec, serà substituït per Josep Jaume Mateu, que actualment treballa a l'Ajuntament d'Ascó.

Mateu també va ser interventor de la Diputació de Lleida, entre els anys 2000 i 2013, fins que va ser cessat del seu càrrec pel president, Joan Reñé, després d'acusar-lo de suposada alteració documental fraudulenta i d'infidelitat en la custòdia de documents. El propi Mateu va interposar una denúncia a la fiscalia contra aquesta decisió i ara té el càrrec d'Assessor de Gestió Econòmica Local. De moment, Mateu és la persona amb més punts dins del concurs convocat pel Ministeri d'Hisenda i només falta que hi hagi la publicació oficial del nomemanent al BOE. Reus no tenia plaça definitiva d'interventor des de l'any 2005, quan va marxar Margarita López denunciant presumptes irregularitats.

Vidal ha donat les gràcies a Baldomero Rovira per la feina realitzada, "perquè ha donat resposta a les peticiones realitzades" i ha volgut deixar clar que ell no va ser el responsable de destapar les factures de Prat i Manté. "Això respon a un treball d'investigació de persones, entre elles de la CUP, que li vam sol·licitar models de facturació. Ell només es va limitar a fer un informe de petició dels grups, no anava contra ningú", ha aclarit el regidor cupaire.

Bloc convergent per aturar les acusacions d'Innova

Per tal de justificar les seves opinions sobre el canvi d'interventor, Vidal ha donat la seva impressió sobre el paper de "silenci" que "està jugant" l'Ajuntament de Reus en diverses peces d'Innova, que afecten d'altres càrrecs convergents. Una d'aquestes és la peça que afecta a Josep Poblet, de la que el consistori s'ha retirat de l'acusació particular; una altra, es refereix a al cas d'Ambulàncies Baix Ebre i les fundacions de Sagessa, on també hi haurien implicats els alcaldes de Tortosa i Amposta, de CiU, i una tercera, a les investigacions al voltant de Reus, Esport i Lleure i les irregularitats comeses. En aquest darrer cas, el portaveu s'ha referit a l'empresa Giravolt i el Consell Esportiu del Baix Camp, comandat per l'alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud.

"L'Ajuntament ha girat la cara en aquesta casos i defensa CiU i no els interessos dels ciutadans", ha reblat el portaveu de la CUP. Vidal creu que pot haver-hi noves vinculacions i informació que només té el consistori, a l'abast de gerents i subgerents, que no dóna. "A nosaltres ens costa molt fer de detectius", ha subratllat el regidor cupaire, qui ha insistit en l'existència d'una unió de dirigents convergents per tal de fer una defensa en bloc.

"Demanem al govern que clarifiqui el seu posicionament", ha continuat Vidal, qui ha advertit que segurament l'arribada del nou interventor suposarà la marxa de l'actual viceinterventor, que prové de Tortosa i "va marxar després que l'alcalde, Ferran Bel, no el deixés entrar a investigar les fundacions de Sagessa".

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona