territori

L'Ajuntament d'Almoster es defensa per la polèmica generada amb la recollida de gats abandonats

L'Ajuntament d'Almoster ha sortit al pas de la polèmica generada per l'anunci d'una actuació per controlar els gats abandonats del municipi. L'acció s'havia de dur a terme els propers 30 i 31 de març, i 1 d'abril. Des del consistori es defensa que era una mesura pensada "per fer-la concretament a la zona escolar, ja que s'ha detectat una petita colònia de gats". Segons argumenten, aquesta decisió s'havia pres per evitar "que aquests animals rondessin pels patis de l'escola Ramon Sugrañes i de l'escola bressol municipal", un fet que causava "problemes d'higiene".

Diverses associacions animalistes i veïns del poble han criticat durament daquesta iniciativa, afirmant que els gats capturats amb gàbies trampa acabarien morts. L'Ajuntament respon amb fermesa: "en cap moment l'actuació estava pensada per sacrificar aquests animals, ni tampoc era una actuació extensiva a tot el municipi". El consistori demanava que durant els dies de l'actuació els veïns tinguessin controlades les seves mascotes.

A més, des de l'ens municipals expliquen que tenen un conveni amb el Consell Comarcal,q ui facilita l'empresa que s'encarrega de recollir els animals, Olescan. L'empresa, segons expliquen, "recull els gats, els esterilitza, vacuna i desparasita, alhora que els busca un lloc d'acollida".

A causa del malestar que ha generat aquesta actuació, l'Ajuntament d'Almoster va rebre aquest dijous la visita de quatre associacions de protecció de gats: Tarraco Felina, Refugi Baix Camp, Reus Gats i Amigats de Cambrils. Aquests han exposat els projectes i la gestió que fan de les colònies urbanes de gats en diferents municipis. Després de la conversa mantinguda, el consistori ha optat per fomentar la creació d'un grup de gent d'Almoster que estiguin interessants en el control de gats abandonats, i que estarien aconsellats per les associacions.

Així mateix, s'ha postposat l'actuació de recollida dels gats abandonats fins que es concreti la creació d'aquest grup de gent. Qui hi estigui interessat pot posar-se en contacte amb l'Ajuntament d'Almoster per tal que l'informin.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia