Societat

El Villar viu l'equador de les festes majors d'estiu

Activitats ben diverses han farcit un programa que conclourà el proper diumenge amb el lliurament de premis dels concursosrealitzats i una mascletada nocturna

Enguany, les persones components de la Quinta de 1974, han estat les encarregades de farcir un programa de festes d'estiu que està resultant novell en alguns dels aspectes que s'ofereixen.

El Villar viu l'equador d'aquest programa després que Pep Gimeno ”Botifarra” manifestara públicament sentir-se ben satisfet per haver donat un concert el diumenge passat en aquesta localitat que, de segur, li obrirà les portes al conjunt de pobles i viles de la comarca dels Serrans.

Però a més d'això, la comissió de festes d'enguany, ha sabut programar actes de caràcter cultural de certa volada i és així com ha sabut treure la música als carrers de la vila i una bona mostra d'això ha estat l'actuació del grup de balls “Salarejo”, que va saber oferir una bona mostra del folklore dels Serrans durant el capvespre del dia del Pregó.

Dins del programa viscut fins ara, exposicions i berenars han ocupat els dies previs a la lectura del pregó, feta en aquesta ocasió per la documentalista de la que fos RTVV i filla del poble, Mari Paz Orero, que donà el tret de sortida als deu dies programats.

A partir d'ara i durant el que resta de festes d'estiu, es salpebraran actes com la clàssica nit de paelles; la cinquena edició de la carrera d'autos bojos; la jornada de jocs tradicionals amb equips de iaios i néts; un homenatge al darrer pilotari encara viu (Vicente Usach) amb la participació de Genovés II, Natxo Soro, Fageca i Raül; la nit de ballables amenitzada per la llorejada Unión Musical Santa Cecília de Villar del Arzobipo i, finalment, a més del lliurament dels premis de les diferents activitats programades, una darrera mascletada nocturna que donarà per closa aquesta edició de les festes d'estiu d'aquesta vila de la comarca dels Serrans.

Es recupera el carrer

Pere Rossell

Pere Rossell - Si alguna cosa pot aprofitar de denominador comú pel que fa a les festes d'estiu d'aquesta localitat serrana, és que el carrer ha tornat a ser peça principal per al desenvolupament dels diversos actes programats.

S'havia perdut el costum de fer servir el carrer per a les activitats festives en aquesta localitat serrana, excepció feta de rosaris i processons. Enguany, la Quinta del 74, ha sabut fer sortir majors i xiquets al ”Huerto del Señor” i els amants de la música, al carrer de les Creus i als locals d'estiu de la Unió Musical.

Si bé han hagut canvis substancials en la programació d'aquestes festes on, fins i tot les noves tecnologies han tingut presència mitjançant el concurs ”twiteratura” que ha premiat la creació literària en petit format, encara roman en el imaginari villarenc, bona cosa de processons i actes religiosos provinents de dècades anteriors.

No obstant això, el sistema d'encarregar les quintes perquè organitzen les festes d'estiu, ha de millorar-se mitjançant un grau major de participació ciutadana estable, perquè cada colla no haja de començar de nou en cada edició i els toque ensopegar sempre amb les mateixes pedres.

Les festes majors de la que fos originàriament Benaduf, han de saber abraçar totes les ideologies i credos religiosos sota el denominador comú de la cultura, la socialització i el respecte.

Enguany està pegant-se un bon pas per recuperar el passat a fi de projectar-lo cap als hàbits i costums del futur. Sobren els bous embolats i vaquetes; també són sobreres les varietets, s'ha de repensar la nit de paelles i la quantitat de processons existents.

La festa ha de salpebrar-se amb altres formes on la cultura, l'esport i la convivència, siguen l'emblema principal del programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA