Societat

‘Joc de trons' ja pren el Barri Vell

Ahir es va començar a traslladar material d'ambientació a la zona de rodatge

Cinc negocis hauran de tancar unes hores o dies i la productora els indemnitzarà

Els operaris van treure elements de mobiliari urbà de diversos llocs

El Barri Vell de Girona ja comença a respirar l'ambient de Joc de trons. Ahir al matí van iniciar-se els treballs en diversos carrers de la ciutat per preparar el rodatge de la popular sèrie d'HBO. Era evident sobretot al carrer Ferran el Catòlic, des dels Banys àrabs fins a l'església de Sant Lluc. Aquest tram del carrer es va tallar a la circulació de vianants i ja s'hi podien veure alguns elements que han de servir per ambientar alguna de les ciutats dels set regnes. Carros, una barca, bidons, parades de mercat... arribaven en furgonetes de lloguer a l'aparcament que s'ha reservat al carrer Bellaire i es transportaven cap al carrer Ferran el Catòlic. Mentrestant, operaris municipals arrencaven d'un dels extrems del carrer, davant l'església de Sant Lluc, elements del mobiliari urbà com ara papereres, senyals d'orientació per als turistes i els pilons que evitaven el pas de vehicles.

A l'altre extrem de la zona afectada pel rodatge, uns operaris treien un fanal al carrer de Santa Llúcia. Estava just a la pujada que el carrer fa davant del monestir de Sant Pere de Galligants. Mentre durin les afectacions en aquest sector –segons la previsió, fins al 16 de setembre–, per accedir als Banys àrabs cal fer-ho des de la plaça dels Jurats. Així ho explica un rètol a la cantonada del carrer Ferran el Catòlic amb la pujada del Rei Martí. S'hi aconsella baixar per aquest carrer i girar a la dreta al carrer de Francesc Samsó per arribar a la plaça dels Jurats i accedir des d'aquest punt als Banys Àrabs.

Cinc negocis tancats

La plaça dels Jurats estarà oberta al públic fins dijous. Ahir mateix era l'únic accés per la banda nord de la Catedral cap al passeig arqueològic. A la part baixa del passeig, a tocar les Sarraines, hi havia tanques per evitar que la gent pugui baixar fins Ferran el Catòlic.

Més enllà de la incidència als circuits turístics, el rodatge provocarà al llarg de les tres pròximes setmanes incidències en negocis del Barri Vell, alguns dels quals hauran de tancar durant unes hores o dies. Són cinc els casos els que han transcendit: el bar l'Arc i el Bau-Bar a la plaça de la Catedral, el restaurant Le Bistrot i el taller de restauració de metalls de Joan Ensesa a la pujada de Sant Domènec, i el bar El Didal prop del carrer Claveria. Aquests establiments rebran compensacions per les pèrdues econòmiques que els pot provocar tenir tancat el negoci en plena temporada turística. És el cas de L'Arc, un dels propietaris del qual explica que hauran de tancar dos dies, però que no saben quins. Confirma que rebran una compensació, però prefereix no dir quina.

Altres establiments molt propers a zones de rodatge no han rebut per ara cap avís, i suposen que és perquè no els afectarà. Isabel Masó, de La Taverna de l'Abat, té part de la terrassa davant Sant Pere Galligants –a escassos metres del lloc d'on s'ha tret un fanal–. Diu que no li han dit res sobre si l'afectarà el rodatge, però que si és el cas i ha de quedar sense terrassa unes hores, s'hi avindrà. La falta d'informació ha estat una de les queixes d'alguns veïns, tot i que l'Ajuntament ha repartit 4.000 fullets informatius i s'ha reunit amb els responsables veïnals. El consistori reitera que anirà donant la informació detallada a mesura que es vagi confirmant.

LA XIFRA

1.200
acreditacions
ha emès el consistori perquè veïns i comerciants puguin accedir als seus comerços i habitatges.

Un degoteig d'ocupacions

El rodatge suposarà al llarg de les tres pròximes setmanes que una quinzena d'espais, carrers i places de la ciutat resultin afectats, amb les conseqüents restriccions al trànsit de vehicles i persones. La majoria, a partir de la setmana que ve. A part de les ocupacions que es van iniciar ahir al carrer Ferran el Catòlic i el carrer Bellaire, ocupades fins al 16/9, seran les següents: Bisbe Cartañà: del 30/8 al 7/9. Pujada de Sant Martí: del 28/8 a l'1/9 estarà afectada en part i del 2/9 al 6/9 estarà afectada totalment. Carrer de la Claveria: del 30/8 al 7/9. Carrer de l'Escola Pia: del 3/9 al 7/9. Carrer de Sant Llorenç: de l'1/9 al 7/9. Plaça dels Jurats: del 27/8 al 14/9. Escales de la Catedral: de l'11/9 al 16/9. Carrer dels Manaies: del 7/9 al 16/9. Pujada de Sant Feliu: del 2/9 al 4/9 i del 13/9 al 16/9. Zona de càrrega de la plaça de l'Oli: el 4/9 i el 5/9. Plaça Sant Pere: del 30/8 al 16/9. Plaça dels Apòstols i plaça dels Lledoners: del 30/8 al 8/9 i de l'11/9 al 16/9. Plaça de Sant Domènec: de l'1/9 al 15/9.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona