Societat

‘Joc de trons' ja és a Girona

El gros de l'equip de la popular sèrie d'HBO, entre ells alguns dels directors dels capítols, van arribar ahir a l'aeroport de Vilobí

S'estan instal·lant en diversos hotels de la ciutat i de l'entorn

La ciutat de Girona ja comença a rebre el gros dels membres de l'equip de Joc de trons per començar el rodatge demà mateix. Ahir van arribar a l'aeroport de Girona els directors dels capítols de la sisena temporada i diversos tècnics, que s'estan allotjant en diversos hotels de la ciutat i d'altres municipis de l'entorn. Si abans-d'ahir es va saber que actors com ara Maise Williams s'instal·larien a l'hotel Hilton de Girona o que hi havia reserves fetes al balneari Vichy Catalán de Caldes de Malavella, ahir s'instal·laven membres de l'equip en establiments hotelers gironins com són l'Ibis Melià. Segons s'ha informat des de la productora, són unes quatre-centes les persones que vénen a la ciutat per aquesta tasca. A ells s'hi ajuntaran el miler de figurants i, entre tots, convertiran a estones el Barri Vell en un formiguer de persones. Cal sumar-hi, a més, els fans de la sèrie que aniran a les zones de rodatge per veure els protagonistes, o almenys per intentar endevinar quina escena es roda en cadascuna de les localitzacions.

Monuments tancats

Hi haurà també els turistes, habituals al Barri Vell de Girona, que veuran alterats els recorreguts turístics tradicionals per les afectacions del rodatge. No seran només restriccions als carrers –que tot i les autoritzacions de pas podran tenir també els veïns de les zones afectades–, sinó també en alguns dels principals monuments de la ciutat.

Destaca el cas dels Banys Àrabs, un dels grans atractius turístics de Girona. Des de dissabte vinent i fins al dilluns –tots dos dies inclosos, estaran tancats als visitants. Des del dia 24 l'accés als Banys Àrabs és a través del carrer Francesc Samsó, ja que el carrer Ferran el Catòlic està ocupat pel que serà el mercat de Braavos durant el rodatge –qui vulgui veure'l, té una vista immillorable del mercat medieval des dels Banys Àrabs–. L'església de Sant Feliu (per la pujada de Sant Feliu) estarà tancada demà i els dies 12, 14 i 15. També ho estarà demà l'església de Sant Lluc, i divendres i dissabte la de Sant Martí Sacosta. Sant Pere de Galligants no rebrà visites des del dia 7 al 13. La Pia Almonia tancarà els dies 12, 14 i 15.

Queda fora de la sèrie per la Diada

Dani Vilà

Havia de participar en una superproducció mundial com a extra, però Marc Arranz ha escollit ser present a la Via Lliure de la Diada. Aquest figuerenc de 29 i resident a Girona era un dels preseleccionats per fer d'extra i la setmana passada va rebre una trucada dient-li que faria els assajos del 10 al 12 de setembre, i el rodatge, el 15 i 16. En aquell moment Arranz ja va advertir que l'11 no podria assistir-hi i li van dir que anés a fer les proves de vestuari, que no hi hauria problema per canviar els dies. L'endemà el jove va assistir a les proves i la noia que el va atendre li va comunicar els dies que li tocava fer la gravació i els assajos. Arranz va explicar-li a la noia que ja havia parlat amb un company seu que el dia 11 no podia i li va canviar les dates per fer assajos del 6 al 8 de setembre. Arranz explica que tot va canviar quan un altre extra va sol·licitar el canvi de dates explicitant que era per anar a la Diada. La noia li va dir en castellà: “Si és por la mierda de Diada no te lo cambio.” Tot seguit va mirar Arranz per preguntar si era també per la Diada i no va respondre. A continuació van iniciar una conversa en què volien convèncer el jove figuerenc perquè fes el rodatge i no anés a la Diada. “Volien que passés per l'adreçador i no vaig voler fer-ho”, afirma. Assegura sentir-se indignat per la reacció i que es va quedar amb les ganes “de dir-li que és per reaccions com la seva que Catalunya vol el que vol”. Arranz canvia el somni de Hollywood pel del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES