Societat

Bocairent distingeix Damián Molina i la Junta de Majorals de sant Agustí amb els premis 9 d'Octubre

El Consell municipal de Cultura valora els mèrits del director musical i dels organitzadors de les festes d'estiu

El director musical Damián Molina Beneyto i la Junta de Majorals de sant Agustí seran enguany els guardonats amb els premis 9 d'Octubre de Bocairent segons va determinar el Consell municipal de Cultura. El lliurament tindrà lloc la vespra del Dia dels valencians en una gala organitzada, com els guardons mateixa, per la regidoria de Cultura.

Els mèrits al·legats per al tribut a la Junta de Majorals de sant Agustí rauen en el seu caràcter fonamental com organitzadors de les festes de finals d'agost.

L'escrit de l'associació Unió Musical de Bocairent destacava la protecció, l'ajuda i la potenciació de les danses des d'immemorial, una manifestació folklòrica actualment en tràmit de ser declarada com a bé d'interés cultural immaterial.

Igualment, l'ús del valencià, la promoció de les tradicions locals, el ser-hi portadors de valors socials i culturals de la població lligats a la festa de sant Agustí o la realització d'unes festes per a totes les edats “sempre pensant en el poble i per al poble” són altres dels motius adduïts per distingir la junta de majorals amb el premi 9 d'Octubre.

Al seu torn, el reconeixement a Damián Molina Beneyto es basa en la seua tasca com a professor, director i compositor. La docència musical a educació secundària la realitza al col·legi Santa Maria d'Ontinyent.

Respecte a la direcció, després d'exercir-la al complex educatiu de Xest el 1987 fins el 1992 i a la Lira musical de Salem entre 1997 i 1999, el novembre del 1998 assumeix la titularitat de la societat musical Ruperto Chapí de Villena i el 2004 la de l'Agrupació coral de Bocairent.

Actualment combina aquestes funcions amb la subdirecció de l'associació Unió Musical a la qual va accedir com a clarinetista el 1979 quan comptava amb tan sols nou anys i ha estat convidat a diverses cites per guiar grans masses musicals.

En l'àmbit de la composició, Molina compta amb més de 50 obres entre música coral, per a orgue i conjunts instrumentals i de moros i cristians; igualment, destaquen els arranjaments i les transcripcions de música popular bocairentina o la creació de peces per a actes concrets del panorama festiu i cultural local.

Aquesta producció prolífica l'ha fet mereixedor també de nombrosos guardons en certàmens de Bocairent, Muro i Callosa d'En Sarrià. Finalment, Molina és l'encarregat d'amenitzar a l'orgue de l'església de l'Assumpció de Nostra Senyora les celebracions més reeixides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia