Societat

Un blindatge de sèrie

El Barri Vell de Girona va viure ahir la primera jornada de rodatge de la popular producció d'HBO enmig del secretisme de la productora i l'expectació dels fans

En alguns moments, centenar de fans i curiosos esperaven per veure els actors
Es fan ingents esforços per evitar que ningú vegi qui entra o surt de les àrees de rodatge

El primer dia de rodatge de Joc de trons, ahir a Girona, va estar protagonitzat pel secretisme i també per l'expectació. Secretisme, el que envolta tota la producció, ja que hi ha un autèntic blindatge de tot allò que passa a les zones de rodatge, dels actors que hi participen, de les escenes que s'hi roden... Es fan ingents esforços per evitar que ningú vegi qui entra o surt de les àrees de rodatge. Es juga amb ambigüitats. Com la que situava ahir durant tot el matí Maisie Williams, actriu que interpreta Arya Stark, al carrer del Bisbe Cartañà. Hi havia arribat de bon matí en un cotxe d'alta gamma i molts fotògrafs i curiosos esperaven el moment que tornés a sortir per pujar al cotxe que l'esperava. Cap al migdia es va dir que no era Williams, sinó una altra actriu que li fa de doble. A la tarda, sí que va ser la titular del paper la que va estar rodant a l'entorn dels jardins de la francesa.

El zel arriba fins a tal punt que a la pujada de Sant Domènec els vigilants avisen els turistes que volen fer fotos des de fora la zona restringida que no poden fer-ho. Pels carrers del Barri Vell no paren de passar furgonetes i cotxes amb vidres tintats, i els membres de l'equip, des dels productors fins als vigilants, no baden boca sobre qui roda, on es roda i què es roda. Als extres —a ells sí que se'ls va poder veure amb certa comoditat quan entraven i sortien de les zones de rodatge—, els donaven instruccions perquè no s'aturessin pel camí. Passaven muts i ordenats, i vestits de mercaders, esclaus, soldats... S'apunta la presència de Lena Headey (Cersei Lannister) a la ciutat. I també la de Nikolaj Coster-Waldau, que posa veu i cara a Jaime Lannister. En aquest cas, però, els experts en el submón que envolta la famosa sèrie d'HBO apunten que podria ser un doble el que rodaria algunes escenes a la ciutat, i no l'actor danès.

Benioff i Weiss

Algunes personalitats importants de la sèrie —alguns de fonamentals, de fet— sí que es van deixar veure per la ciutat sense cap problema. És el cas dels seus creadors, David Benioff i D.B. Weiss. Al matí van voltar per les zones de rodatge de Sant Feliu, Ferran el Catòlic i les escales de la Catedral. A la tarda van ser en el set de rodatge de Bisbe Cartañà. I, com uns turistes més, també van passar per la gelateria dels germans Roca, el Rocambolesc, per fer un gelat.

Parlàvem també d'expectació. Va haver-n'hi molta. Al matí sota la pluja a la plaça de la Catedral —on es va rodar al migdia–. Però va ser sobretot a la tarda, a la plaça dels Apòstols, on se'n van reunir més. Ens alguns moments eren més de cent els fans i els curiosos que esperaven per si podien veure Williams o algun altre actor i actriu. Cap a les 19 h, els que havien tingut paciència, van tenir una magra recompensa. Va sortir, però sota un paraigua que amb prou feines va permetre veure-la uns segons, i això només a uns quants afortunats. L'actriu va entrar de seguida dins el vehicle amb vidres tintats, que va anar-se'n sense més distraccions. Una altra mostra del blindatge amb què es desenvolupa tot el que està relacionat amb aquesta producció.

Queixes i acreditacions

Hi havia turistes que vivien el rodatge com una atracció més de la ciutat, tot i que, d'altra banda, els ha suposat que no puguin visitar alguns monuments o espais que per unes hores o dies són d'ús exclusiu per a la productora. Els veïns porten bé —o almenys amb paciència—, de moment, aquestes ocupacions, segons el consistori. El regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà, va dir que només han rebut dues queixes, i va donar dades del desplegament endegat. En aquest sentit, s'han acreditat 626 vehicles i 1.682 residents, comerciants i hostes d'allotjaments perquè puguin circular per les zones afectades.

Arya Stark , la petita gran heroïna

G.B

La filla petita dels Stark és la gran heroïna de Joc de trons. Rebel i sense interès per les tasques femenines, en el periple per retrobar-se amb el que li queda de família es reivindica com una guerrera venjativa contra els que han fet mal als seus. La seva història és de les més sorprenents i imprevisibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona