La probabilitat que hagi estat criat en captivitat «encara el fa més perillós»

En fer hipòtesis sobre el comportament del felí que busquen entre el Montsià i el Baix Maestrat, i tot i que òbviament «dependrà del tipus d'individu», es poden fer algunes consideracions de les quals també es poden extreure alguns consells. El veterinari del centre Aqualeón d'Albinyana Jordi Aguiló va constatar ahir que, en qualsevol cas, es tracta d'un animal salvatge que no perd mai el seu instint, encara que hagi estat criat en captivitat, i que «sempre serà molt perillós». A més, la circumstància d'haver-se criat entre persones –és la hipòtesi més lògica– «fa que no li facin por i que es pugui acostar més a les poblacions, i això, en cas que tingui fam, encara el converteix en més perillós». «Deu estar esporuguit i desorientat», afirma Aguiló, que aconsella a qualsevol que se'l pugui trobar que intenti mantenir la calma i eviti cridar la seva atenció.

«El més normal és que fos un animal que visqués per allà a prop, perquè és estrany que vingui de lluny i perquè no tendeixen a fer molts quilòmetres en fugir», especula, la qual cosa també fa pensar que no abandonarà fàcilment la zona on se l'ha albirat i que ahir va quedar més o menys acotada pel dispositiu de recerca establert.

«No sap caçar»

D'altra banda, des del punt de vista de l'adaptació de l'animal al seu nou medi i de les seves necessitats, si el felí ha crescut entre humans el deuen haver alimentat, de manera que no té l'hàbit de caçar. «No sap caçar; només entenc que pugui alimentar-se d'animals morts o d'animals vius en un tancat, com ara ovelles», explica Aguiló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA