Societat

Vilanova busca com mantenir les línies de bus

Una sentència obliga a eliminar-ne dues perquè coincideixen amb una d'interurbana

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està analitzant la fusió del bus interurbà amb les línies urbanes L3 i L4 per evitar haver de suprimir-les. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó a l'empresa Autocars Plana –que gestiona la línia que uneix Vilanova amb Vilafranca i Sitges– i reconeix una coincidència de recorreguts que li provoca perjudicis econòmics, segons l'agència ACN. Així, en la sentència es conclou que l'Ajuntament ha de suprimir les línies i compensar econòmicament Plana. Per evitar això, la mateixa empresa ha ofert la possibilitat de fusionar les dues línies.

El propietari d'Autocars Plana, Josep Albert Vallcorba, ha assegurat a l'ACN que la proposta és beneficiosa per a la companyia però també per al consistori, ja que “continuarien pagant el cost del servei urbà però s'estalviarien la indemnització”, afirma. En aquests moments, segons indica Vallcorba, l'Ajuntament s'enfronta a una indemnització que podria aproximar-se als 2 milions d'euros en concepte de compensació econòmica per la coincidència de recorreguts des de fa més de deu anys.

Al mateix temps, Vallcorba assegura que el conveni de fusió podria incloure l'aplicació de les tarifes socials vigents fins ara en el servei municipal.

La proposta, però, de moment genera dubtes entre els veïns afectats. Palmira Rodríguez, portaveu del col·lectiu, es mostra prudent i demana detalls sobre com seria el servei fusionat. “Volem saber com es farà, com es bonificarà o quines parades es faran”, es pregunta.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Mobilitat, Joan Giribet, accepta la possibilitat de fusionar les línies, però insisteix que esperen els resultats d'un estudi tècnic que permeti constatar si és viable. Al mateix temps, remarca que una hipotètica fusió haurà d'incloure una solució per l'actual empresa concessionària del servei urbà. Mentre el govern municipal no determini una solució, el servei de bus urbà a les línies L3 i L4 funciona parcialment.

Busos exprés de Barcelona al Garraf

El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament dijous un centenar d'expedicions de bus
exprés entre el Garraf i Barcelona, amb tres noves línies des de Vilanova i la Geltrú, Sitges i Sant Pere de Ribes. Segons la Generalitat, el corredor per carretera del Garraf fins a Barcelona té anualment un milió d'usuaris. Aquest nou servei es desplegarà amb una reestructuració de les línies actuals que connecten la comarca amb Barcelona, el Baix Penedès i Tarragona. La freqüència de pas serà cada hora i diàriament hi haurà 13 viatges en cada sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona