Societat

Èxit de participació en el 3r Aplec de la Mariola

Agres consolida aquest esdeveniment itinerant amb algunes sorpreses

La nit de dissabte a diumenge a Agres les actuacions de Figuels DJs, La Trocamba Matanusca, Tardor, Kontaminació Akústika i IX posaven el punt i final al 3r Aplec de la Mariola. Abans, però, els més de 2000 assistents van poder gaudir d'una trobada festiva i compromesa, enguany sota el lema “Escola rural, pobles vius”.

Tot va començar divendres amb l'acte d'inauguració on es va llegir el manifest amb què l'Assemblea dels Pobles de la Mariola deixava ben clar quins eres els motius i objectius d'aquesta edició de l'Aplec. Després del sopar popular va ser el torn de la primera nit de concerts amb Cesk Freixas, la banda local ESiR, VaDeBo, Frida i Macondo PD.

La jornada de dissabte va estar marcada pel debat sobre l'educació en els entorns rurals. Al matí al Centre Cultural, la taula redona amb representants de la comunitat educativa (inspecció, mestres, pares, ex-alumnes i alumnes) dels Col·legis Rurals Agrupats (CRA) aportava experiències i problemàtiques d'aquestes escoles. El debat es va allargar més de l'esperat degut a l'alta participació del públic.

A la vesprada, els mestres del CRA Mariola-Benicadell i representants de l'AMPA del CRA Castell de Carbonera van exposar els seus respectius sistemes pedagògics i els projectes que hi desenvolupen. Altres CRA i escoles ordinàries del País Valencià van participar mitjançant l'exposició de murals. La gran assistència a l'acte va fer que la sala gran del Centre Cultural es quedara petita i molta gent s'haguera de quedar dempeus. Els alumnes dels CRA també van ser protagonistes de l'Aplec, amb les exposicions de treballs escolars, així com amb el Correllengua de divendres o als jocs infantils.

Tots aquests actes junt a l'excursió a la Cava Gran d'Agres, les danses, la Fira de Productes típics, la Fira d'Entitats o la xocolatada arredonien un cap de setmana d'unió mariolenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella