Societat

Mercat de Trons

Canet estrenarà el 28 de novembre la primera fira de productes de ‘Joc de trons', que es va filmar a Santa Florentina

El consistori vol promocionar el municipi aprofitant el ressò entre els fans d'aquesta sèrie d'èxit

Està previst que s'organitzi un concurs de disfresses

El 28 de novembre, amb la riera de Sant Domènec com a nucli central, s'inaugurarà a Canet de Mar el primer mercat temàtic sobre productes inspirats en la popular sèrie americana de televisió Joc de trons. El municipi maresmenc va ser escenari, la primera quinzena de setembre, del rodatge d'algunes escenes de la que serà la sisena temporada de la història dels Set Regnes i que es va desenvolupar íntegrament al castell de Santa Florentina, ampliat i embellit a finals del segle XIX per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Ja llavors, des del consistori es va anunciar la intenció de buscar estratègies que permetessin promocionar turísticament la població aprofitant el ressò que la sèrie tenia a escala mundial amb milions de seguidors. De fet, és sota aquest paraigua que neix la trobada del novembre, orientada clarament a atraure els fans i col·leccionistes de tot el marxandatge, que és molt, que envolta aquest relat inspirat en les lluites entre clans familiars ambientades en l'edat mitjana.

L'Ajuntament encara treballa en el disseny i en la composició definitiva del mercat, però està previst que entre les activitats hi hagi fins i tot un concurs de disfresses sobre els personatges de la sèrie i dues visites al castell de Santa Florentina. “Una d'aquestes, d'una trentena de persones, la formaran grups de bloguers de la sèrie que tenen molta influència en les xarxes socials i que rebran informació de primera mà de com es va desenvolupar el rodatge al castell”, avança la regidora de Promoció Econòmica de Canet, Coia Tenas (ERC). Tenas creu que la iniciativa es podria convertir en una cita periòdica a la població “sempre que es compleixin les expectatives d'èxit”, i hi afegeix que, malgrat que els seguidors més acèrrims de la sèrie s'hi trobaran com el peix a l'aigua, el mercat també està pensat per atraure un públic molt variat. “Per als interessats a posar-se al dia amb Joc de trons estem pensant a condicionar una sala a l'Escola de Teixits de Punt per fer una marató dels episodis des del començament”, comenta la regidora, alhora que no descarta involucrar-hi també les editorials que han publicat les novel·les de George R.R. Martin, a partir de les quals s'ha creat la sèrie per a televisió.

Coia Tenas assenyala que manté converses amb altres municipis propers que disposen de places hoteleres perquè els podria interessar participar en la confecció de paquets turístics. En el mercat tindran un lloc destacat els negocis i les empreses locals, que van ser els primers a respondre al fenomen de Joc de trons creant productes propis, com ara galetes i samarretes personalitzades. Des del consistori canetenc continuen treballant en altres àmbits de promoció vinculats a la sèrie, com ara incloure la població en les rutes turístiques que empreses especialitzades fan pels diferents indrets de Catalunya i la resta de l'Estat on s'ha rodat part de la sisena temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona