Societat

Indignació a Salou en no ser convidat al congrés turístic

L'Ajuntament no ha estat convidat al I Congrés Internacional de Turisme Familiar, organitzat per la Generalitat i que tindrà lloc a Port Aventura

“És un menyspreu” per a la ciutat, segons l'alcalde

En el I Congrés Internacional de Turisme Familiar, que se celebrarà els dies 12 i 13 de novembre al centre de convencions de Port Aventura, no hi serà present l'Ajuntament de Salou com a representació institucional, com a municipi amfitrió, ni tampoc hi figura la capital de la Costa Daurada en cap de les ponències previstes. El consistori no ha estat convidat en aquest certamen que organitza l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Un fet, segons va lamentar ahir l'alcalde, Pere Granados, que esdevé “un menyspreu” per a la població.

Granados va explicar durant el ple municipal convocat ahir, i responent a una pregunta sobre aquest fet del grup d'ERC, que ja ha enviat una carta de queixa a la directora general de Turisme de Catalunya i presidenta del comitè organitzador, Marian Muro, i també ho ha posat en coneixement del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer.

Primer certificat

Segons Granados, “és difícil d'entendre aquesta situació”. Per una banda, perquè el congrés se celebrarà a Salou; i per l'altra, “perquè Salou és la primera destinació certificada com a turisme familiar de Catalunya”: “Avui som la destinació de Catalunya de turisme familiar més important en nombre”, va reblar. Igualment, el regidor de Turisme, Benet Presas, va destacar que el fet que el govern català els hagi menystingut “és una descortesia institucional”.

El que serà el primer congrés internacional dedicat a aquest sector preveu reunir uns 500 professionals i hi participaran 50 ponents d'arreu del món de destacades empreses i de les principals destinacions turístiques del món. Menys Salou.

El ple aprova les obres al pavelló d'esports

El ple de Salou convocat ahir va aprovar per unanimitat el projecte d'obres de millora del pavelló municipal, un dels equipaments dels Jocs del Mediterrani 2017. El pressupost és de 345.000 euros i el termini d'execució, de dos mesos. El projecte, igual que altres equipaments del Camp de Tarragona que seran seu dels Jocs, estarà subvencionat per la Diputació. En aquest pavelló és on s'hi han de disputar les proves de ‘taekwondo'. D'altra banda, el plenari va aprovar definitivament l'ordenança de sorolls i vibracions, que s'adapta al nou marc normatiu en matèria de contaminació acústica i que incorpora les al·legacions que hi havia presentat l'Associació Hotelera de Salou, Cambrils i la Pineda. El ple també va aprovar la moció del grup d'ERC demanant l'anul·lació de la sentència del judici sumaríssim de Lluís Companys, amb els vots en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans i Guanyem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA