Argentona aposta ara per situar el mercat municipal davant del cementiri

L'alcalde, Pep Masó, defensa el nou emplaçament perquè és a prop del centre i té bons accessos

Mentre l'oposició d'Argentona continua defensant que el millor emplaçament per al nou mercat municipal continua sent la Velcro, on ara hi ha alguns serveis de l'Ajuntament, el govern local, integrat per Tots per Argentona i CiU, sembla que ja ho té clar. Tot i que s'havia parlat de Can Doro, una proposta que després es va rebutjar perquè l'espai era massa petit, al final serà la plaça dels Geganters. L'alcalde, Pep Masó, explica que ja ha encarregat a la Diputació de Barcelona un estudi que estarà fet abans d'acabar l'any per determinar si el lloc és adient o no per fer-hi l'equipament. Masó defensa l'emplaçament del futur mercat i apunta que la intenció és que segueixi el model d'ajuntar en un mateix espai el producte fresc de les parades de sempre i el complementari i envasat d'un supermercat. El projecte també hauria d'incloure la construcció d'un aparcament subterrani.

L'operació Can Doro

El canvi d'idea pel que fa a l'emplaçament del mercat municipal també té a veure amb la necessitat de tancar un acord, que segons el govern local podria ser imminent, amb els actuals propietaris de Can Doro per fer municipal el cèntric solar. L'Ajuntament continua negociant una cessió de part de la fàbrica Velcro perquè allà s'hi puguin fer els pisos i els locals comercials que estava previst aixecar a Can Doro. En aquest sentit, l'alcalde d'Argentona assenyala que, lluny de renunciar-hi, la Velcro continuarà sent un equipament municipal, on es prioritzarà la ràdio municipal i un local per als joves, i aviat s'hi traslladarà el casal d'avis que ara era a la segona planta de l'Ajuntament.

La plaça de Vendre, reformada

Mentre no es concreti el projecte del nou mercat municipal, l'Ajuntament té previst engegar durant l'any que ve la reforma de les parades que hi ha situades a la plaça de Vendre. L'alcalde admet que, de les deu que hi ha, menys de la meitat funcionen amb regularitat. «El que ha de quedar clar és que això no pretén ser cap nou mercat municipal», s'ha afanyat a puntualitzar Pep Masó. El finançament per tirar endavant el projecte per a la rehabilitació de l'espai sortiria del nou fons de Zapatero que l'Estat pretén donar per al 2010 als ajuntaments. La reforma de la plaça de Vendre culminaria d'alguna manera les obres de reurbanització del carrer Gran, que avancen a bon ritme i que acabaran d'aquí a un parell de mesos. El carrer s'està pavimentant a un sol nivell per prioritzar el pas dels vianants. L'alcalde avança que, un cop hagin acabat els treballs, el vial es tancarà a la circulació de vehicles bona part del cap de setmana per intentar convertir-lo en un espai comercial i de passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona