territori

El CNL de Reus posa en marxa una nova edició de les parelles lingüístiques

Des del 2003 s'han constituït fins a 2.865 parelles

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus començarà, el proper febrer, una nova edició del Voluntariat per llengua al Baix Camp i Priorat. Des de l’any 2003 fins a finals del 2015 s’han constituït a l’àmbit del CNL 2.865 parelles lingüístiques, el 60% de les quals (1.744) han conversat a Reus. Les 1.121 restants són de Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Riudoms, la Selva del Camp, Montbrió, Vinyols i els Arcs, les Borges del Camp, Prades, Almoster i Falset. Darrerament es constitueixen unes 300 parelles anuals.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal del seu temps a conversar en català amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient plenament quotidià. Fer noves amistats, enriquir-se culturalment, aprendre de l’experiència de l’altre i perdre la vergonya a usar aquesta llengua són els eixos que mouen voluntaris i aprenents a participar en aquest programa actiu des de fa tants anys.

Pràctiques lingüístiques

Paral·lelament a les trobades setmanals, el CNL convida les parelles i l’alumnat dels cursos de nivell Elemental a entrar a les més de 300 botigues que donen suport al Voluntariat per la llengua i fer-hi pràctiques lingüístiques en català, la qual cosa permet uns i altres sumar esforços.

Amb la voluntat que l’alumnat reforci l’aprenentatge i l’ús de la llengua oral en entorns quotidians, i a fi de potenciar la presència de parelles lingüístiques en aquests establiments, des d’ara i fins a mitjan juny els aprenents que ho desitgin sortiran al carrer amb una llista de botigues adherides al Voluntariat de les quals n’han de visitar tres. Els participants també tenen un carnet que han de fer segellar pels tres establiments on conversaran i que els permetrà entrar en un sorteig d’una matrícula gratuïta per al proper curs de català a què es matriculin.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a voluntàries o com a aprenentes i les entitats i establiments que s’hi vulguin adherir poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic ([email protected]). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES