Indignació a les Roquetes per l'ampliació d'antenes sense llicència

L'associació de veïns porta les crítiques al Síndic de Greuges i a la fiscalia de Medi Ambient

Veïns de les Roquetes asseguren que una empresa instal·ladora va ampliar amb més aparells les tres antenes ubicades al carrer Cid Campeador, fa uns dies. Segons l'associació de veïns, però, a banda d'aquest carrer, també s'ha ampliat la instal·lació telefònica del carrer Antoni Maria Claret de Ribes. «Com és que els deixen fer cap ampliació si no tenen els permisos?», es pregunta una veïna de les Roquetes, Maribel Lucas. Els ciutadans que resideixen a la zona critiquen que no s'hagi convocat els afectats per parlar dels avenços del pla de reubicació de les antenes. «Tenim por que a la nostra esquena s'estiguin fent tots els tràmits per legalitzar-les», diu un altre dels veïns, Jaume Córdoba.

«Ja han passat quatre mesos i de l'estudi fins ara no en tenim notícies», sosté l'associació de veïns de les Roquetes, que recorda que l'Ajuntament va donar a principi de juny aquest marge de temps per presentar un informe sobre la reubicació de les antenes. Llavors, va tenir lloc una reunió entre els veïns afectats, Localret i el regidor d'Urbanisme, José Hervás. «Volem mostrar la nostra indignació davant l'incompliment sistemàtic dels acords per part dels responsables municipals i alhora volem denunciar que les companyies de telefonia mòbil actuen amb tota impunitat en fer més instal·lacions als pals de telefonia que no tenen la llicència corresponent», assegura l'entitat veïnal. L'associació sosté que l'alcalde, Josep Antoni Blanco, «no aporta solucions reals davant les situacions conflictives», i per això ha presentat dos escrits a la fiscalia de Medi Ambient i al Síndic de Greuges.

L'Ajuntament expedienta l'empresa

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha verificat que l'operador de telefonia mòbil propietària de les tres antenes del carrer Cid Campeador de les Roquetes va ampliar la instal·lació fa uns quants dies, segons explica l'alcalde. «Li hem obert un expedient», sosté Josep Antoni Blanco, que destaca que s'està treballant en el pla sobre la ubicació de les antenes. Segons l'alcalde, Localret, el consorci integrat per ajuntaments catalans per coordinar el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, «està fent l'anàlisi de situació de les necessitats» de la telefonia mòbil en l'àmbit tecnològic. Així mateix, Blanco nega que l'Ajuntament vulgui legalitzar les antenes en les ubicacions actuals, i assegura que seran «alegals» fins que hi hagi un pla nou. Al maig, tots els grups van donar suport a una moció d'UM9 que demanava l'elaboració d'un pla urgent que indiqués on s'han de traslladar les antenes, i que ha de respectar l'informe que l'Ajuntament va encarregar a Localret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer