Societat

Nou rècord del MWC en l'edició més agredolça

Malgrat la vaga, el congrés tanca amb 101.000 visitants “la millor edició de la història”, segons els organitzadors

Colau assegura que la continuïtat d'aquesta iniciativa a Barcelona “no està en perill”

Res no atura el Congrés Mundial del Mòbil (MWC). Com a mínim, no ho fan les vagues al transport públic. L'edició d'enguany ha tornat a tancar-se amb xifres de rècord (101.000 visitants) i l'organització la descriu com “la millor de la història”. Com si fossin vasos comunicants, les xifres creixen i la tensió es rebaixa.

Dilluns passat, la plantada del director del MWC, John Hoffman, a les autoritats va encendre els senyals d'alarma. Ahir es van apagar gairebé totalment. El cap de la GSMA va participar en diferents actes institucionals al costat de consellers de la Generalitat, però la seva habitual simpatia es va diluir davant dels mitjans i no va voler fer declaracions. En tot cas, en el comunicat de balanç de tancament Hoffman va agrair el suport de les diferents administracions i no va fer cap referència a la vaga. És una espina que encara té clavada i amb la qual no es vol tornar a punxar.

“El MWC ha batut un rècord significatiu en aquesta edició, en què ha superat els 100.000 visitants per primera vegada”, es va vantar. A banda dels visitants, el congrés ha atret, també, unes 2.200 empreses d'arreu del món i 3.600 analistes i representants de mitjans de comunicació.

El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, es va mostrar plenament satisfet pel balanç global de l'onzena edició del MWC a la ciutat. “Estem molt contents, perquè la mateixa GSMA ha dit que ha estat l'edició que ha tingut més èxit. Totes les dades indiquen de nou que el congrés continua creixent a Barcelona”, comentava abans de remarcar que ha estat un any de rècord “quantitativament però també qualitativament”.

L'equip de Fira de Barcelona ha viscut jornades de nervis arran dels problemes de transport, però ahir començaven a respirar més tranquils. “La mobilitat va ser un tema delicat, especialment dilluns. Accedir a la Fira no va ser fàcil i tampoc no ho va ser la sortida. Dimecres, amb els nous serveis mínims decretats per la Generalitat, la situació va millorar”, va admetre el màxim responsable de la Fira.

Confirmades les dates de l'edició de l'any que ve, ara arriba el moment de treballar per evitar que es torni a repetir una situació com aquesta, que tibaria la relació amb els organitzadors fins a un punt que sí que podria resultar insostenible. “Ens asseurem demà mateix. És el moment de veure què podem fer per millorar”, va afirmar. Serrallonga ha estat en contacte diari amb Hoffman durant el congrés i no veu perillar el futur d'aquesta iniciativa a la ciutat.

En aquest sentit es va expressar també l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. En una entrevista a Rac1, va explicar que el contracte signat per mantenir el MWC a Barcelona inclou determinades clàusules que permeten rescindir-lo en situacions “d'excepcionalitat”, com ara un cas de pandèmia o per incompliment d'algun dels punts acordats. Els problemes de mobilitat que s'han viscut enguany, segons Colau, “en absolut” estan previstos entre les possibilitats.

D'altra banda, l'interès mostrat per la Comunitat de Madrid per aconseguir que el MWC es faci en aquella ciutat s'esvaeix, tenint en compte que ni l'Ajuntament ni el ministre d'Indústria hi van donar gaire suport.

LA FRASE

Aquesta edició ha estat la millor i la més gran de la història. Gràcies a totes les parts implicades
John Hoffman
CONSELLER DELEGAT DE LA GSMA

LA DATA

6
per cent
ha crescut l'esdeveniment en termes d'assistència de visitants en relació amb l'any passat.
27.02.17
La pròxima edició
del congrés ja té dates confirmades, tornarà a durar quatre dies i s'acabarà el 2 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona