Societat

El govern prepara 122 màquines llevaneu per garantir la mobilitat

El departament de Territori activa diverses mesures per fer front al temporal de neu

Hi ha disponibles 98 punts d'emmagatzematge de sal amb una capacitat total d'11 tones

La conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha activat un dispositiu per garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres catalanes davant el temporal de neu que s'espera per al cap de setmana.

En concret, s'han preparat 122 màquines llevaneus distribuïdes en 32 centres de conservació i manteniment arreu del territori. Així mateix, hi ha 98 punts d'emmagatzematge de sal, amb una capacitat d'11.000 tones en total.

En un comunicat, Territori precisa que les màquines llevaneu poden recórrer fins a 4.000 quilòmetres diaris per dur a terme les diferents operacions. Les carreteres de la Generalitat tenen uns 6.084 quilòmetres en total i representen un 50% de les xarxa viària catalana.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), demà dissabte al matí la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.200 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres àmbits del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres. En tot l'episodi es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres. Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Neucat davant aquest pronòstic. El departament de Territori participa en els plans especials d'emergències Neucat (per nevades) i Allaucat (per allaus).

Les diputacions de Lleida, Tarragona i Barcelona també han posat en marxa els seus respectius dispositius per gestionar l'alerta de nevades d'aquest cap de setmana.

L'ens supramunicipal tarragoní ha mobilitzat personal especialitzat, cinc camions llevaneus, sis vehicles per a subministrament de sal i prop de tres-centes tones de sal fundent per pal·liar els efectes de la nevada que pot afectar nombrosos municipis del territori.

De la seva banda, el servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha activat en fase extraordinària el conjunt d'equips de personal i maquinària destinats a les operacions de viabilitat hivernal davant les previsions de temporal de pluja i neu.

S'han afegit diversos equips i centres operatius addicionals i s'han repartit 1.500 tones de potassa arreu del territori per al subministrament immediat dels equips de neteja de neu i prevenció de gelades.

Segons ha informat la Diputació, tots els mitjans ordinaris així com els implementats de manera addicional estan en aquests moments en situació d'alerta per poder ser activats tant aviat com les condicions de viabilitat a la xarxa local de carreteres ho facin necessari

La Diputació de Barcelona també ha establert un dispositiu especial per mantenir la mobilitat a la xarxa de carreteres davant de la situació d'alerta per previsibles nevades a algunes zones de les comarques barcelonines aquest cap de setmana.

Com a mesures preventives, durant aquest divendres han repartit sal sobre el paviments de les carreteres i, una vegada nevi, es retirarà l'acumulada sobre la carretera amb màquines llevaneu, ha informat la Diputació en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT

En marxa l’aparcament tancat per a bicicletes al costat de l’estació

girona

Conveni per millorar les connexions amb Girona Nord, Sud i a la C-35 a Maçanet

girona
Infraestructures i Serveis

Adjudicada la redacció del projecte de nou col·lector d’aigües a la Part Baixa

Tarragona