Societat

Els forenses ja han identificat “sense dubtes” les 13 víctimes de l'accident

El conseller de Justícia explica que algunes famílies ja han reconegut les restes

Mundó puntualitza que les identificacions oculars s'han de corroborar amb proves ‘antemortem' per esvair qualsevol dubte

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha afirmat aquest dilluns que ja “no hi ha dubtes” sobre la identificació de les víctimes mortals de l'accident d'autocar d'ahir diumenge a Freginals (Montsià).

En declaracions als periodistes des de la Universitat de Barcelona abans de començar els cinc minuts de silenci, Mundó ha informat que cinc de les famílies de le estudiants mortes en la tragèdia ja han arribat a Tortosa (Baix Ebre) i han identificat els cadàvers. El conseller ha puntualitzat que aquestes identificacions oculars es contrasten amb proves antemortem, és a dir, amb mostres d'ADN, radiografies o fitxes dentals perquè no hagi confusions.

“La identificació visual no és la que dóna més seguretat, per això fem totes les proves científiques perquè no hi hagi dubtes”, ha aclarit Mundó.

El conseller de Justícia també ha informat que la repatriació dels cadàvers es farà “tan aviat com el jutge ho autoritzi”. Ha corroborat que es tracta de set noies italianes, dues alemanyes, una romanesa, una francesa, una austríaca i una originària de l'Uzbekistan.

Un equip de psicòlegs atén els familiars que arriben a Tortosa

ACN

Un equip d'atenció de Creu Roja, amb psicòlegs i treballadors socials, i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han traslladat al parador de Tortosa per assistir els familiars de les víctimes de l'accident d'autocar de Freginals que han viatjat fins a la ciutat per identificar els cossos.

“Arriben bastant afectats, des que va passar l'accident fins ara s'ha anat generant ansietat per saber on es troben els seus éssers estimats”, assegura un portaveu de Creu Roja. A mesura que els parents van arribant a l'establiment hoteler són atesos pels especialistes.

L'organització sanitària ha desplegat dos equips d'intervenció en emergències, amb deu experts, entre els quals un coordinador, juntament amb efectius del SEM i treballadors socials. Tots ells són coordinats per la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat i Protecció Civil de l'Ajuntament de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA