Societat

Laura Campos: “La paraula del ministeri de Foment, ara per ara per a Montcada significa ben poc”

L'alcaldessa de Montcada i Reixac deixat ben clar que el municipi “no acceptarà cap altra solució que no passi pel soterrament total de la línia”

Considera que l'“excusa econòmica ja no serveix”

Ja fa anys que Montcada i Reixac té una reclamació urgent. L'Ajuntament de la ciutat i la Plataforma Tracte Just-Soterrament Ara s'han manifestat per a demanar el soterrament de les vies de Renfe, després de l'atropellament mortal d'aquest dimecres. Montcada té a l'esquena un total de 165 víctimes que han mort en aquest punt negre ferroviari de la R2 en aquests últims anys. El soterrament de la via, que milloraria en molts aspectes la vida econòmica, social i de seguretat de Montcada, es va signar i pressupostar el 2007, però no s'ha fet realitat mai.

L'alcaldessa de la ciutat, Laura Campos, ha explicat aquest dijous a L'Illa de Robinson d' El Punt Avui Televisió que “el 2011, amb l'arribada de la crisi, es va paralitzar tot el projecte, sota una excusa econòmica”. Campos creu que aquest pretext ja no serveix, sinó que “es tracta d'un tema de prioritats, i la prioritat del ministeri de Foment i d'Adif no ha estat la d'evitar les morts de veïns i veïnes de Montcada i Reixac”.

L'alcaldessa de la ciutat ha estat molt contundent en aquest sentit: “Montcada no acceptarà cap altra solució que no passi pel soterrament total de la línia”, perquè “som un municipi trinxat del dret i del revés i no volem una altra infraestructura que ens trenqui encara més el territori”.

Campos ha rebut una trucada avui de la ministra de Foment, Ana Pastor. Vista la manifestació i les reclamacions de la ciutat, ha citat a l'alcaldessa a Madrid per parlar del soterrament. L'alcaldessa ha rebut la trucada amb un “optimisme moderat”. “Sí que és cert que nosaltres estem cansats del menyspreu i de l'incompliment sistemàtic tant del ministeri de Foment com d'Adif”, ha dit Campos. “Anirem la setmana que ve a Madrid, seurem amb tècnics d'Adif i de Foment i a partir d'aquí ja es veurà, però sí que és cert que la paraula del ministeri de Foment, ara per ara per a Montcada significa ben poc ”

Per veure l'entrevista sencera, cliqueu aquí .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona