Societat

oci

Els alcaldes del Baix Ebre defensen les festes amb bous

Condemnen l'incident de Mas de Barberans, però precisen que va ser “puntual” i reclamen que no es generalitze amb tots els correbous

Els batlles diuen que les protectores podran enregistrar imatges des d'on vulguin

Els alcaldes del Baix Ebre volen tancar la polèmica aixecada arran de l'agressió a dues antitaurines durant la celebració del correbous a Mas de Barberans, el 29 d'abril. “Lamentem la generalització que s'ha fet d'un fet aïllat que no té res a veure amb el civisme i el respecte que la gent de l'Ebre, aficionats i no aficionats, sempre ha tingut cap a la festa dels bous”, exposen els batlles en un manifest que van consensuar ahir i que es pràcticament igual al que ja van aprovar la setmana passada els alcaldes del Montsià, en què també es condemna l'agressió.

Pel que fa a l'habilitació d'un espai perquè els antitaurins puguin enregistrar els espectacles amb bous amb garanties, els alcaldes del Baix Ebre asseguren que no es prendrà cap mesura “excepcional”. Divendres, la delegació del govern a l'Ebre va anunciar que els ajuntaments cedirien l'espai de què disposa l'administració a les places de bous (on habitualment se situen la banda de música, les pubilles i els membres del govern local) perquè les protectores d'animals puguessin enregistrar vídeos i fer fotografies de manera còmoda. Tant el govern com els ajuntaments van deixar clar que seria voluntari per als antitaurins la utilització d'aquests espais, però tant Anima Naturalis com Actyma ho van interpretar com una “imposició”. “Són espectacles públics i qualsevol ciutadà té dret a elegir el lloc que vulgui per prendre imatges, sense ser identificat ni fiscalitzat per ningú”, exposa Actyma en una nota de premsa en què rebutja l'acord adoptat entre el govern, els ajuntaments i les penyes taurines.

Per la seua banda, els alcaldes van precisar ahir que tant els taurins com els antitaurins són “ben rebuts”. “No tenim res a amagar, pot venir qui vulgui i situar-se on li sembli oportú”, va manifestar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. L'Aldea, juntament amb Alcanar i Santa Bàrbara, és un dels municipis que aquest cap de setmana celebraran festes amb bous. “De moment cap entitat ha contactat amb l'Ajuntament, però durant la festa de l'ermita les balconades estan a disposició de tothom”, va dir Andreu. Els alcaldes recorden que els bous formen part de les tradicions ebrenques i que s'organitzen amb estricta subjecció a la llei 34/2010.

LA FRASE

La festa dels bous és respectuosa amb la gent i l'animal; no s'ha de generalitzar un fet puntual i aïllat
Dani Andreu
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE I ALCALDE DE L'ALDEA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses