Societat

societat

EL DESALLOTJAMENT DE GRÀCIA

Tercera nit d'incidents al barri de Gràcia pel desallotjament del Banc Expropiat

Hi ha hagut contenidors bolcats i cremats, algun caixer automàtic incendiat, barricades, seus bancàries malmeses i trets de salves de la policia

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que hi ha hagut un detingut en relació amb els danys que s'han produït

Tercera nit d'incidents consecutiva al barri de Gràcia pel desallotjament del Banc Expropiat. Els aldarulls han començat cap a dos quarts d'onze de la nit, després d'una manifestació que ha transcorregut sense incident pels carrers de l'entorn de l'immoble. Hi ha hagut contenidors bolcats i cremats, algun caixer automàtic incendiat, barricades, seus bancàries malmeses i trets de salves de la policia per fer desistir els autors dels actes vandàlics. També hi ha hagut un detingut. Tot plegat després que a la plaça Revolució els Mossos anunciessin que carregarien si alguns dels manifestants no deixaven els objectes contundents que duien, alguns dels quals els hi haurien llençat.

Ha estat en aquest moment que els manifestants s'han dispersat i han començat les corredisses, principalment cap al carrer Gran de Gràcia. Durant aquestes corredisses hi ha hagut els primers contenidors cremats i les primeres salves de la policia.

Després d'això s'han anat formant grups de persones a diversos punts del barri que actuaven contra la policia o fent malbé mobiliari urbà o aparadors d'establiments comercials i entitats financeres. En aquest sentit s'han comptabilitzat almenys tres caixers automàtics cremats. Els Mossos intentaven neutralitzar aquests atacs i actuaven al costat dels Bombers perquè poguessin apagar els incendis.

Entre els danys més destacats hi ha els que s'han produït a una oficina bancària al carrer Astúries cantonada amb la plaça del Diamant. S'han esbotzat la major part de finestrals de l'establiment, i segons han explicat els Mossos, també s'ha saquejat el local. Les persones que hi han entrat s'haurien endut mobiliari i pantalles d'ordinador, entre d'altres.

Els fets s'han iniciat a les nou de la nit, quan han arribat a la plaça de la Revolució del barri de Gràcia diversos grups de gent de diferents punts de la ciutat amb l'objectiu de protestar pel desallotjament del Banc Expropiat. De fet, tenien la intenció d'encerclar la zona per evitar que la policia pogués impedir que el tornessin a obrir, com va passar ahir.

Els Mossos d'Esquadra, però, s'han avançat i han col·locat un fort cordó policial a l'entorn de l'immoble, de tal manera que els manifestants ja no hi han pogut arribar. Ha estat aleshores quan els manifestants han marxat pels carrers de l'entorn en un circuït circular que ha tornat a desembocar a la plaça de la Revolució, just abans que comencessin els aldarulls.

Pel que fa a balanç de dany personals, els Mossos d'Esquadra han informat de sis agents ferits i cinc persones més ateses per Servei d'Emergències Mèdiques al lloc dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona