Societat

El segon detingut en els aldarulls a Gràcia queda en llibertat

Els Mossos el deixen anar a l'espera de ser citat a declarar pel jutge en relació amb els incidents de dimecres

Aquesta nit no hi ha convocada cap manifestació però s'ha fet una cassolada a les deu

L'home que va ser detingut aquest dimecres a la nit durant els aldarulls en la tercera nit de protestes pel desallotjament d'un local ocupat a Gràcia ha quedat en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge a declarar pel jutge, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra.

L'individu va ser detingut en relació amb les destrosses que es van produir durant els enfrontaments entre alguns manifestants i els Mossos d'Esquadra.

El barri de Gràcia ha viscut fins al moment tres nits consecutives d'incidents, després de tres manifestacions pacífiques contra el desallotjament de l'anomenat Banc Expropiat que han transcorregut per diversos carrers del barri.

Aquesta nit no s'ha convocat cap manifestació, però s'ha fet una sorollosa cassolada, una acció menys tensa pel que fa a la relació amb el cos policial. Diversos veïns del barri s'han sumat a la iniciativa i a les deu de la nit han fet sentir la seva protesta en forma de cassolada des de balcons i places.

L'epicentre de la protesta ha tingut lloc al davant del Banc Expropiat i a l'entorn més immediat. En una cantonada de la plaça de la Revolució, per exemple, els desallotjats han improvisat un tauler d'anuncis en què al llarg del dia tothom qui ha volgut ha pogut expressar la seva opinió sobre la situació.

A prop de la plaça hi ha hagut també una petita manifestació d'una quarantena de persones que han passejat una pancarta reivindicativa per diversos carrers fins arribar al davant del Banc Expropiat, on l'han penjat.

En aquell moment hi havia un centenar de persones, algunes de les quals picaven a la porta de l'immoble per afegir-se al soroll de les cassolades. A diferència de les tres nits anteriors no hi havia presència policial.

La cassolada és una de les iniciatives dels responsables del casal ara desocupat per implicar els veïns en la situació. Una altra ha estat publicar un seguit de reflexions en un bloc d'Internet sota l'epígraf Què fer a partir d'ara per recuperar el Banc Expropiat?.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins