Societat

medi ambient

escorxadors

Acumulació de porcs a ple sol al polígon de Santa Eugènia

Una avaria a l'escorxador provoca que els camions carregats d'animals vius s'hagin d'esperar a la via pública durant més d'un dia

L'Ajuntament reclama que s'habiliti una zona en condicions

Els darrers dos dies, els voltants de l'escorxador de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, han mostrat una imatge força penosa a causa d'una avaria a l'escorxador i per la falta d'espai adequat per poder absorbir el gran volum de camions que s'hi han aplegat. Diumenge es va haver de deixar de matar porcs, i els camions carregats d'animals vius que hi continuaven arribant es van anar acumulant a la via pública. Més enllà de la forta pudor, el més malparat va ser el bestiar, ja que molts animals no van suportar la forta calor i van morir abans d'entrar a l'escorxador. L'avaria es va arreglar diumenge al vespre, però ahir encara hi havia camions estacionats al carrer esperant el seu torn per entrar a l'escorxador.

L'acumulació de camions al voltant de l'escorxador és un fet conegut i denunciat per l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga, i des de fa un temps s'obliga l'escorxador que cap vehicle amb animals vius al seu interior pugui estacionar al carrer: “Ho vam solucionar, però els fets de diumenge van ser puntuals. Vam arribar a comptar fins a 38 camions a l'exterior carregats amb porcs. Ens vam personar a l'entrada, ens van comentar que era una avaria i el que no podíem fer era multar els camioners, que no en tenien cap culpa. A nivell sanitari, la Generalitat ha de garantir el benestar animal i la qualitat per al consum humà, i sí que va intervenir-hi”, explica l'alcaldessa del municipi, Anna Franquesa.

Buscant una solució

L'escorxador de Le Porc Gourmet és un dels més grans d'Osona i es troba en un poble de poc més de dos mil habitants. Des de fa temps, l'Ajuntament i l'empresa treballen plegats per minimitzar l'impacte negatiu –trànsit, pudors, condicions laborals– en un entorn poc preparat. Precisament per casos puntuals com el de diumenge, i per reduir l'acumulació de camions al municipi, Franquesa explica que Le Porc Gourmet té previst adequar un espai que serveixi d'aparcament i de zona de descans per als transportistes de bestiar: “És un problema de l'empresa i els hem instat a buscar una solució. Sembla que ja tenen un terreny a prop de la variant de Calldetenes, però fins que no s'obri, no se'n podrà disposar. Ha de servir perquè tant els animals com els camioners tinguin bones condicions i no molestin quan s'esperen per entrar a l'escorxador o bé quan descansen”, destaca l'alcaldessa.

LES FRASES

El que va passar diumenge va ser una situació puntual per una avaria. Hi havia fins a 38 camions que s'esperaven al carrer
Aviat l'empresa vol adequar una zona d'espera adequada per als camions i els camioners
Anna Franquesa
Alcaldessa de sta. eugènia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA