Gairebé totes les grips que es detecten a Girona ja són grip A

A la demarcació hi ha uns 1.200 afectats, una xifra semblant a la d'altres anys

«No estem en xifres disparades i no té ni major gravetat ni major mortalitat que la grip estacional», va assegurar ahir el cap de servei de medicina intensiva de l'hospital Trueta, Josep Maria Sirvent, durant la inauguració del nou curs de la diplomatura de postgrau en cures d'infermeria en el malalt crític de l'Escola Universitària d'Infermeria de la UdG. Les dades que ell mateix va facilitar corroboren aquesta afirmació: la taxa de grip (bàsicament grip A) de la setmana passada era de 168 casos per 100.000 habitants –molt similar a la de la grip estacional d'altres temporades– i l'índex de mortalitat –corresponent a la pacient que va morir a principi d'agost– fins i tot és inferior a la grip habitual. En els últims tres mesos, a l'UCI del Trueta hi han ingressat vint pacients sospitosos de tenir la grip A, però només se'n van confirmar quatre.

Més joves

Si parlem de les complicacions derivades de la grip A, a diferència de la grip estacional, que provoca els problemes més greus en la gent gran (els solen diagnosticar insuficiència respiratòria bacteriana), aquesta afecta molt la franja d'edat d'entre 25 i 45 anys. La majoria pertanyen a la població de risc (com ara obesos i embarassades), però un 30% dels que tenen una insuficiència respiratòria provocada pel H1N1 estaven sans. «Aquesta és una altra diferència important», va fer notar el doctor Sirvent.

«Hem d'estar tranquils»

R. E

El doctor Sirvent i la sotsdirectora de gestió de pacients del Trueta, la doctora Glòria Padura, van explicar que la detecció de la grip A a la xarxa d'atenció primària de la demarcació està funcionant molt bé, i això fa que a l'hospital hi arribin només els pacients als quals realment els cal, evitant així una saturació. Amb vista a un possible increment del nombre de casos en les pròximes setmanes, van mostrar la seva confiança en el pla de contingència que s'ha preparat, que inclou l'ampliació del nombre de llits i d'equipaments per a pacients que s'hagin d'aïllar. «La societat ha d'estar tranquil·la perquè el sistema està preparat», va afirmar el doctor Sirvent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus