Urbanisme

El centre d’Olot creix cap a l’illa de Can Jombi

És a tocar del barri vell, a l’altra banda del riu Fluvià, i s’hi farà una promoció pública de més de 80 habitatges

Inclou la preservació de la casa Masllorens, catalogada com a bé cultural local

L’àrea del barri vell d’Olot que toca al riu Fluvià i el sector de Can Jombi i el parc de les Fonts, a l’altra banda del riu, es convertiran en la tercera gran àrea de desenvolupament de la capital garrotxina, que s’afegirà a les del centre i la plaça Catalunya. La modificació del POUM de la zona, aprovada inicialment en l’últim ple, hi preveu habitatge públic, comerços i amplis espais verds, amb connexions amb el centre de la ciutat.

A la resta de l’illa de Can Jombi, on ara hi ha la brigada municipal, entre el carrer Sant Cristòfor i el pont de Santa Magdalena, s’hi durà a terme una promoció pública d’habitatge amb 87 pisos, que ara el ple ha impulsat amb l’adquisició del sòl pendent. Una part del terreny pertany a l’Incasol, organisme amb el qual l’Ajuntament ha acordat donar impuls a aquesta promoció d’habitatge de manera conjunta. Pel que fa a la resta de terrenys, l’Ajuntament ha negociat amb sis particulars la compra de les finques per poder tirar endavant l’actuació. Els treballs preveuen la construcció d’un parc urbà a l’interior de la nova illa d’habitatges, que estaria connectat amb el riu i que, alhora, disposaria d’accessos oberts a cada un dels carrers perimetrals.

Paral·lelament, el projecte permetrà donar valor a la casa Masllorens –bé cultural d’interès local– i l’antiga fàbrica dels sants, situada a tocar del pont de Santa Magdalena, passarà a ser un equipament de propietat municipal. L’actuació és un pas més en el projecte de recuperació de l’espai fluvial del Fluvià que la ciutat va arrencar el 2012 i que inclou renovacions i reformes urbanes per crear un nou eix urbà, obrint la ciutat al riu i establint passeigs, places i espais verds.

LA XIFRA

1
milió d’euros
és el cost dels terrenys, que complementaran el que l’Incasol aporta a l’operació.

Vol arribar als 400 pisos de lloguer social

Olot té comptabilitzats, en l’actualitat, un total de 224 pisos sota el paraigua de l’habitatge públic i, a través d’actuacions com la que es preveu fer al sector de Can Jombi del barri de Sant Cristòfor, l’Ajuntament s’ha proposat continuar incrementant la borsa superant els 400 pisos de lloguer social en els pròxims anys. De cara al 2022, l’Ajuntament també aposta per iniciar el desenvolupament del polígon del Serrat, amb una inversió de 25.000 euros, que permetrà el futur desenvolupament d’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró