Urbanisme

Recta final del concurs d’idees per a l’eix central de Lloret

El consistori reuneix el jurat que decidirà entre les propostes candidates, encara anònimes, per redefinir el passeig i les avingudes Just Marlès, Pau Casals i el Rieral

El veredicte s’anunciarà a finals d’hivern

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha convocat aquesta setmana a l’ajuntament el jurat encarregat de fer la valoració de les propostes presentades al concurs d’idees promogut pel consistori per seleccionar la proposta urbanística més idònia per servir de directriu o esquema, amb caràcter d’estudi previ, al futur Master Plan de remodelació global de l’eix urbà format per l’avinguda del Rieral, l’avinguda de Just Marlès, el passeig marítim i l’avinguda de Pau Casals del municipi. La dotació econòmica és de 116.000,00 euros sense IVA, 140.360 amb l’IVA inclòs.

El jurat està integrat per diversos membres del col·legi d’arquitectes de Catalunya (COAC), un representant del col·legi d’ambientòlegs de Catalunya, un membre de la direcció general de Turisme Catalunya, un altre de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, un economista especialitzat en economia urbana, un tècnic urbanista, l’arquitecta, l’enginyer i el secretari municipals, i l’alcalde, que actuarà com a president.

A hores d’ara encara no es poden donar a conèixer els noms de les empreses finalistes –de fet, totes estan anonimitzades sota un lema–, però l’alcalde, Jaume Dulsat, explica que valoren “positivament la participació i el fet que hi hagi propostes innovadores en disseny urbà i paisatgístic”.

A finals d’hivern

Ara, un cop publicada en el perfil del contractant la llista de les empreses que passen a la fase final del concurs, els finalistes hauran de presentar la seva proposta final per al desenvolupament de la idea inicial. El termini de què disposaran els licitadors per presentar la seva proposta final serà de setanta-cinc dies naturals, comptats des de la data de publicació de l’anunci anteriorment referit.

El projecte va arrencar amb el pla operatiu per a la reconversió turística de Lloret i el 2016 Lloret Turisme va coordinar un seminari amb experts en urbanisme i arquitectura d’arreu del món –integrants del Fòrum de Professionals d’Hàbitat (HPF per les sigles en anglès)– per redactar unes conclusions prèvies que servissin també com a eina informativa per a aquest procés.

LA XIFRA

140.360
euros
s’endurà la proposta triada pel jurat del concurs per a la reforma de l’eix central de Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT