Urbanisme

Enderroc de l’antic prostíbul Eclipse per fer-hi un geriàtric

El propietari ja té permís per aterrar la major part del bordell, que deixarà pas a una nova edificació amb capacitat per a 102 interns

El 2024 esperen que pugui entrar en funcionament

L’antic prostíbul Eclipse, a tocar de l’autovia C-31 a Mont-ras, ja és història. Aquest mes han començat els treballs previs d’enderroc per deixar pas a una nova residència geriàtrica, un projecte que el propietari de la finca, José Moreno, va posar sobre la taula de l’Ajuntament el 2015 i que després de llargues negociacions i tràmits amb Urbanisme va rebre llum verd l’any passat. Si es compleixen els terminis, estaria a punt el 2024 amb 102 places.

El bordell ja feia més de quatre anys que estava tancat. Però amb la possibilitat de reobrir perquè l’edificació, tot i alguns veïns disconformes, tenia llicència vigent. Per aquest motiu –i amb la voluntat afegida de desempallegar-se d’una activitat incòmoda–, el govern local ha advocat davant Urbanisme per fer viable el canvi d’ús i desencallar algunes traves, com ara reduir el sostre edificable –fins ara 2.758,5 m²– en gairebé un terç, fins a una mica menys de 1.800 m².

El projecte preveu enderrocar part de les construccions actuals i aixecar-ne de noves amb menors altures i la supressió de murs a l’entorn del rierol contigu per preservar alhora el valor connector ecològic entre els espais d’interès natural (PEIN) de les Gavarres i Cap Roig-Castell. Moreno calcula que l’obra es podria allargar ben bé un any “si no hi ha més entrebancs” com ara la pandèmia, que ha fet endarrerir encara més la tramitació. “Dos anys perduts”, confirma l’empresari, que a més han fet imposar retocs en el projecte i que ara espera que no afectin les tasques de construcció. De moment, l’enderroc va ràpid i es completarà d’aquí a pocs dies.

Moreno insisteix que amb el canvi d’ús de la finca vol “viure més tranquil”, una conclusió coincident entre el govern del poble i els veïns, que esperen que el geriàtric tiri endavant.

LA DATA

2024
Les obres
avançaran entre aquest any i el vinent, amb l’objectiu de començar activitat el 2024.

LA XIFRA

102
places
per a ancians, repartits entre 51 habitacions dobles, preveu el disseny de l’edifici, amb horts i piscina.

Oberts a ofertes de lloguer

Fins a finals de l’any passat el rètol de neó del prostíbul continuava alçat a pocs metres de l’autovia C-31. El govern local de Vanessa Peiró i l’anterior, de Carles Salgas, havien demanat a Moreno que el retirés, però el propietari, recelós que l’operació no tirés endavant, s’hi resistia. El març de l’any passat, un cop rebut el vistiplau de la comissió d’Urbanisme, ja ho condicionava només a la llicència d’obres.

Un cop concedida ja la d’enderroc, el rètol ha desaparegut per deixar pas a un cartell que anuncia la construcció de la residència, que, com Moreno tenia previst, espera que gestioni una empresa especialitzada del sector en règim de lloguer.

La covid-19 ha forçat alguns canvis en el projecte, explica el propietari, com ara en la ventilació i la distribució de les dependències. A més de les 51 habitacions, l’empresari explica que hi faran un petit gimnàs, una piscina climatitzada, 10 parcel·les d’horts per als residents i fins i tot una capelleta. De moment, diu, ja ha rebut algunes trucades interessant-se per explotar la residència, però les converses estan pendents dels plànols definitius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona