Urbanisme

mobilitat

Mataró blinda l’illa de vianants del centre amb 19 càmeres per restringir el trànsit

Mataró vol consolidar la illa de vianants del centre de Mataró que es convertirà en la Zona de Baixes Emissions a la ciutat. Per controlar les entrades i les sortides dels vehicles a l’anella del centre històric tancada al trànsit s’instal·laran 19 càmeres en punts estratègics. El regidor de Mobilitat, Xesco Gomar, considera que serà la manera d’acabar amb la “indisciplina viària existent” dels conductors que excedeixen la mitja hora de càrrega i descàrrega.

El tancament del centre coincidirà amb la finalització de la urbanització del carrer Sant Josep, després d’un any d’obres, i que serà de prioritat pels vianants. Els vehicles hauran de continuar accedint al centre pel carrer d’Argentona. “S’ha vist amb les obres que funciona i que els ciutadans se l’han fet seu”, diu el regidor que es compromet a fer canvis si cal “amb les dades que donin les càmeres” .

Fora les pilones

Les càmeres substituiran les antigues pilones automàtiques que s’accionaven per accedir al centre amb cotxe, i que dificultaven el control d’accés quan s’espatllaven.

El tancament i controla dels accessos serà operatiu a partir del 19 de febrer quan es posaran informadors de carrers. No serà fins a l’abril que es començaran a aplicar sancions als infractors amb multes que oscil·laran dels 90 als 200 euros.

Seran sancionats els conductors que entrin sense ser veïns al carrer Sant Josep i els que accedeixin a l’illa de vianants fora de l’horari establert per a la càrrega i la descàrrega o superin els 30 minuts permesos. L’horari d’obertura al centre s’ha unificat en tres franges: de 7 h a 10.30 h i de 15.15 h a 16.15 h de dilluns a divendres i els dissabtes de 7 h a 10.30 h. Fora d’aquest horari només hi podran accedir els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona