Urbanisme

Urbanisme

La Generalitat farà 60 habitatges de lloguer social a Mataró el 2025

L’Ajuntament de Mataró ha cedit quatre solars a la Generalitat perquè pugui 60 habitatges a preus assequibles destinats a lloguer social. Les quatre parcel·les estan ubicades en una illa de l'àmbit de  la ronda Barceló on es van enderrocar cinc naus industrials per a fer el nou sector residencial. Aquesta és la segona promoció pública que porta a terme la Generalitat a la capital del Maresme que fa anys va construir 97 habitatges a la zona del Pla d’en Boet. L’alcalde de Mataró, David Bote, destaca l'oportunitat de "no deixar ningú enrere" per ampliar el parc públic en aquesta zona que es troba en plena transformació, amb la construcció de la Torre Barceló, i a tocar de la futura zona residencial de la Iveco, davant la façana marítima.

Edificis sostenibles

Els habitatges segons ha anunciat la consellera de Territori, Ester Capella, a l’acte de presentació del projecte començaran el primer trimestre de 2025. El pressupost de l’obra, que executarà l’Incasol, és de 7,58 milions d’euros i té un finançament de gairebé 900.000 euros provinents del ajuts Next Generation per l’eficiències energètica. Els patis i les passeres interiors dels blocs d’habitatges estan pensants per ajudar a la climatització.

Un cop s’acabi l’obra, l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya serà l’encarregada de fer l’adjudicació als futurs llogaters, d’acord amb els criteris que s’estableixin conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró –hi haurà una reserva del 25% dels habitatges per a joves menors de 35 anys i un mínim de quatre habitatges per a persones amb mobilitat reduïda.

“Venim del desert”

La consellera Capella reconeix que el parc públic de lloguer social a Catalunya és del tot insuficient, no arriba al 2%, i manté que s’ha de treballar molt més amb els ajuntaments per aconseguir sòl on construir-ne. “Venim del desert i ens hem despatrimonialitzat”, apunta Capella que destaca que amb les noves promocions no es perdrà habitatge públic perquè passarà a mans dels ajuntaments. En el cas de Mataró la cessió de les quatre parcel·les dels carrers Casto Méndez Nuñez i Germans Thos i Codina és per 75 anys. La Generalitat i l’Ajuntament mantenen converses per trobar nous solars arran del 30% d’habitatge públic a la zona d’Iveco on es preveuen 700 habitatges.

En el conjunt el Maresme també s’estan fent obres a Masnou, Teià i Pineda de Mar, que amb la promoció de Mataró sumen un total de 146 nous habitatges de lloguer assequible a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona