Urbanisme

ERC celebra la conservació de Cal Trabal al PDU Biopol-Granvia

Els republicans lamenten que “la manca de diàleg” del govern municipal hagi alentit el procés quatre anys

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet celebra que el pla director urbanístic (PDU) Biopol-Granvia, que ha estat aprovat definitivament per la Generalitat, preservi la zona agrícola de Cal Trabal i incorpori demandes i millores del principal de l’oposició. La nova versió del PDU, després que el TSJC anul·lés l’anterior pla urbanístic, “enterra definitivament l’anterior projecte de Núria Marín, fet sense consens ni diàleg i amb moltes mancances, que implicava acabar amb la darrera zona agrícola de la ciutat”, assenyala Coque García, regidor i secretari general d’ERC a l’Hospitalet. “Ens hi vam oposar, vam aconseguir que s’anul·lés gràcies al nostre recurs, i ara hem treballat per poder incorporar les demandes i millores que sempre hem defensat des d’Esquerra Republicana”, afegeix el regidor d’ERC.

Els republicans comparteixen l’objectiu d’impulsar un pol d’activitat econòmica vinculada a la recerca biomèdica i les ciències de la salut aprofitant la proximitat d’hospitals i de centres de recerca, així com el soterrament del tram final de la Granvia, la millora de les comunicacions dels barris de la zona i la consolidació de l’espai natural de Cal Trabal. El grup municipal destaca també que, respecte de l’anterior versió, el PDU ara aprovat rebaixa l’edificabilitat en més de 70.000 m2 i redueix la volumetria dels edificis, que passen del màxim de 23 plantes previst inicialment a planta baixa més vuit pisos. També s’incrementa significativament la superfície qualificada com a verda i parc.

A més, el nou PDU atorga una especial protecció mediambiental a la zona de Cal Trabal, que tindrà la consideració de parc estratègic i connector amb el riu Llobregat, mantindrà els usos agrícoles actuals per afavorir la conservació de la biodiversitat i garantirà la renovació de l’aqüífer, segons valoren els republicans. Destaquen també que el projecte inclou la rehabilitació de les masies catalogades de Cal Trabal, Cal Masover Nou i la Torre Gran, que passaran a titularitat municipal com a equipaments. “Avui tenim un PDU que millora substancialment tota aquesta zona, que suposa una gran oportunitat per a la ciutat en un àmbit clau, com és el de la biomedicina, i que preserva l’espai de Cal Trabal, com sempre hem defensat”, afirma García, que lamenta que “la manca de voluntat d’arribar a acords i consensos del govern de Núria Marín” ha alentit el procés quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA