Urbanisme

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

L’Ajuntament de Manresa ha impulsat la rehabilitació de la Torre Lluvià amb un nou projecte que permetrà millorar l’accessibilitat de l’edifici amb un ascensor i mesures d’aïllament i climatització. El projecte també preveu la reconstrucció d’un espai annex amb quatre antigues tines. L’actuació, amb un pressupost de 956.314 euros, és finançada pels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) –amb una aportació de 815.772,23 euros– i dona continuïtat a les actuacions que ja es van dur a terme els anys 2014 i 2015 per consolidar i reforçar les principals estructures i aturar el procés de degradació d’aquest edifici modernista, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local i que va ser adquirit per l’Ajuntament de Manresa el febrer de 2012. El 2018 es van adequar els patis, es va fer la restauració de portes i es va construir una rampa exterior, entre altres accions. El 2020 es va crear una zona d’estacionament per a vehicles i es van recuperar les fileres d’arbrat que connecten amb l’edifici modernista.

L’actuació d’ara permetrà donar un impuls molt important a la rehabilitació de la torre i adequar-la amb tots els serveis per continuar sent punt de referència de l’Anella Verda i epicentre d’activitats

L’actuació, que té una durada prevista de 6 mesos consisteix en la redistribució dels espais, la construcció de nous espais de serveis a planta soterrani i planta primera, en la millora de l’aïllament tèrmic, en la instal·lació de la xarxa d’aigua, en la instal·lació d’un nou sistema de climatització d’aerotèrmia amb recuperació de calor i en la instal·lació d’un ascensor elèctric de doble embarcament.

A banda dels treballs dins l’edifici principal de la Torre Lluvià, el projecte inclou la construcció d’un espai delimitat i descobert per a la ubicació dels aparells de climatització, així com la consolidació i reconstrucció d’un petit edifici –de 12 metres de llarg i 7,5 d’ample— de dues plantes i on a dins hi ha quatre tines. Un cop acabada aquesta actuació, restarà pendent només una darrera fase d’obres per als acabats interiors (paviments, acabats de parets i sostres i particions d’estances, entre altres). La vil·la Emília, vil·la Maria o Torre Lluvià és una construcció modernista amb elements historicistes que data de l’any 1896, obra de l’arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aqueswt mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona