Societat

Llombai acull la XII edició del Mercat dels Borja

Romandrà oberta durant tot el cap de setmana i ses'pera una afluència massiva de visitants

Des del divendres 23 de gener i fins al diumenge 25 del mateix mes, romandrà obert a Llobai el tradicional Mercat dels Borja organitzat per l'Ajuntament i amb el suport del comerç local.

Es tracta d'una manifestació temàtica de caràcter històric i comercial que l'any passat va comptar amb més de 100.000 visitants.

Enguany, l'obertura del Mercat corre a càrrec del grup de teatre “Balconet-Recrea” que recrearan estampes del temps dels cavalleres, nobles i donzelles components del seguici del marqués Francesc de Borja, abillats amb indumentàries de l'època. En aquesta representació es llegirà el document de lliurament del convent de la Santa Creu a l'Ordre de Dominics l'any 1548.

Durant els tres dies en què està prevista la durada del Mercat, els carrers de la localitat lluiran garlandes i senyeres que recordaran temps passats i aprofitarà per donar versemblança a emotius fets històrics que afegiran a l'activitat, un caràcter lúdic i festiu, didàctic i cultural.

Hi ha prevista la instal·lació d'un campament on hi haurà espectacles de monta, tornejos, justes i desfilades amb soldats del Grup d'Infanteria Renaixentista, amb escenes de combat i detonacions de canons reals.

També hi ha pensada l'obertura d'un soc àrab i una vila d'artesans, on es recolliran els oficis més característic de l'època. Està previst igualment la presència de paradetes amb productes alimentaris i d'artesania d'arreu el País Valencià.

No s'ha oblidat tampoc l'espai infantil amb instal·lacions i joguines medievals per als més menuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia