Societat

El tarragoní Octavi Vilà és escollit com a nou abat de Poblet

Octavi Vilà i Mayo va ser escollit ahir com a nou abat de la comunitat de Santa Maria de Poblet en un acte que va ser presidit per l'abat general de l'orde cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori. El nou abat, nascut a Tarragona l'any 1961, va vestir l'hàbit cistercenc el 2006 i va fer la seva professió com a monjo de Poblet el 2010.

Vilà és llicenciat en geografia i història i diplomat en biblioteconomia i documentació per la Universitat de Barcelona, té un postgrau en noves tecnologies de la informació per la Universitat Politècnica de Catalunya i en gestió cultural per la Universitat Pompeu Fabra, i batxiller en filosofia i teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, on està completant el màster en teologia sistemàtica.

Octavi Vilà relleva en el càrrec Josep Alegre i Vilas, que ha presentat la renúncia preceptiva per motius d'edat. Josep Alegre va néixer a Vallobar (Baix Cinca) i el 20 d'abril del 1998 havia estat escollit abat per la comunitat de Poblet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia