Les «Musiquetes» de la Bressola sonen a l'Auditori de Barcelona

El concert va servir per reivindicar el català a la Catalunya del Nord

«La Bressola és una bona escola, però és més que una escola; va més enllà, perquè tant els fundadors com la direcció actual sempre han defensat que ha de ser també una eina per contribuir a fer país», explica Miquel Mayol, president de l'entitat, que també va intervenir en l'acte d'aquest dijous a Barcelona. El concert de l'Auditori ha servit per reivindicar la presència del català a la Catalunya del Nord i per demostrar que l'esforç dels darrers 33 anys per dur a terme aquesta iniciativa ha servit perquè ara hi hagi molta més demanda d'escola catalana que no pas oferta.

Dijous al matí, el director general de l'escola, Joan-Pere LeBihan, i tres alumnes –Dolça, Marc i Lou– van ser rebuts pel periodista Josep Cuní, que els va entrevistar en el programa de televisió Els matins de TV3.

Al vespre, el concert va ser seguit per centenars de persones, molts nens i nenes, i hi va actuar la banda de Musiquetes per a la Bressola integrada per Marc Serrats, Núria Lozano, Oriol Casas, Arnau Berenguer, Albert Vila, Ramonet, que van interpretar cançons com ara La lluna la pruna, Mareta mareta o Una mosca volava per la llum. La banda va disposar també de l'acompanyament d'alguns dels músics que van participar en el disc, Carles Belda, Sicus o Gerard Jacquet. Durant l'acte hi va haver parlaments d'històrics de la Bressola, com ara Enric Larreula o Ricard Gené, president de l'Associació d'Amics de la Bressola.

El concert Musiquetes per a la Bressola en un primer moment va ser un disc amb versions modernitzades de temes populars i infantils però que els músics productors (Marc Serrats, Núria Lozano i Marc Grau) han convertit en un espectacle amb la participació de corals infantils, la de l'escola Bressola, i la de Clau de Lluna d'Arenys de Munt i de l'esbart dansaire de Sant Cugat del Vallès.

Fa 33 anys, l'escola Bressola iniciava la seva activitat a la Catalunya del Nord. El projecte va començar amb una mestra i només dos alumnes, per arribar ara a 700 alumnes, amb mestres que fins i tot paga el govern francès. Un gran pas, però encara no suficient per poder cobrir tota la demanda d'educació en català, ja que la Bressola cada any es veu obligada a refusar inscripcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.