Administracions

Un ajuntament de Lleida, el primer a dedicar el nom d'un carrer a la consulta del 9-N

L'ajuntament ho va acordar en el Ple, esdevenint així el primer de Catalunya en prendre aquesta decisió

L'Ajuntament de Montoliu de Lleida (Segrià) ha esdevingut el primer de Catalunya en dedicar el nom d'un carrer a la consulta sobiranista celebrada el 9 de novembre del 2014, segons ha avançat La Mañana i ha pogut confirmar l'ACN.

L'alcalde, Daniel Farré, ha explicat que al municipi hi havia un parell o tres carrers que encara no tenien nom i, a proposta d'un dels regidors i per tal de facilitar-ne la identificació, es va escollir anomenar-lo 9 de Novembre, en referència a la consulta sobre el futur polític de Catalunya.

La proposta va ser aprovada fa uns mesos en el Ple municipal, amb els vots dels sis regidors de l'equip de govern d'Independents per Montoliu (IxM), llista vinculada a ERC. El carrer encara no disposa de les plaques amb el seu nom tot i que l'Ajuntament preveu inaugurar-lo properament amb un acte públic en què espera comptar amb la presència d'algun conseller del Govern.

L'alcalde de Montoliu de Lleida, Daniel Farré, ha destacat que el 9 de novembre del 2014 va suposar “un moment en què el poble de Catalunya es va poder expressar lliurement”. D'aquesta manera, “quan en un futur s'anomeni el carrer es recordarà aquella data i el que va suposar per a Catalunya”.

Cal tenir en compte, però, que ja existeix a Catalunya un carrer amb el nom de 9 de Novembre, en concret a Sant Pere de Ribes, però en aquest cas no està vinculat amb la consulta sobiranista celebrada el 2014 sinó amb un enfrontament que va ocórrer el 9 de novembre del 1837 en aquesta localitat del Garraf, durant la primera guerra carlina (1833-1839), en què van perdre la vida diversos soldats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona