Administracions

Els veïns de Beuda trien per primer cop una part de les inversions municipals

Avui s'obre el termini per a la presentació de propostes, les quals, un cop seleccionades, se sotmetran a una votació popular entre els dies 8 i 18 de maig

La gent empadronada a Beuda que tingui catorze anys o més pot intervenir en el procés participatiu sobre el destí d'una part del pressupost que avui comença en aquest municipi garrotxí.

És el primer cop que té lloc una experiència d'aquest tipus a Beuda, que té aproximadament 190 habitants. Amb un pressupost per a aquest 2017 d'uns 500.000 euros, l'Ajuntament ha previst uns 161.000 euros per a inversions, dels quals 10.000 seran per als projectes que triïn els veïns. Les propostes es podran presentar al llarg del mes de març. Com que el consistori no ha facilitat una llista orientativa de possibles projectes, s'espera un ventall molt ampli d'idees. “L'Ajuntament n'ha volgut quedar totalment al marge; ens interessa que els veïns hi reflexionin”, diu l'alcaldessa, Anna Vayreda (de CiU, que governa amb ERC i la CUP), convençuda que el procés fomentarà que els veïns se sentin el poble més seu. “L'única cosa que han de tenir en compte –hi afegeix– és que no poden demanar coses de molta envergadura: 10.000 euros no donen per a gaire.”

Selecció

Les propostes, que es poden presentar en paper a l'ajuntament o enviar-les per correu electrònic, les recollirà una tècnica externa. Un cop passades pel sedàs d'una comissió tècnica (s'exclouran les que no siguin legals o resultin impossibles d'executar, per exemple), es confeccionarà la llista de les idees finalistes del procés. Del 8 al 18 de maig els veïns podran escollir entre aquestes, de manera presencial a l'ajuntament.

La tria final

Les idees més votades (i que, en total, no superin els 10.000 euros del pressupost previst) es portaran a la pràctica aquest any mateix. “Si n'hi ha alguna d'interessant que per raons econòmiques no pugui entrar aquest any, ens plantejarem estudiar-la per tenir-la en compte més endavant”, assegura l'alcaldessa.

LA DATA

31-03-17
és el dia
que acaba el termini per presentar les propostes a l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona