Administracions

El pressupost de Calonge serà de 32 milions el 2019

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni incorporarà al pressupost la partida per urbanitzar Mas Pere, que puja a 11 milions d’euros, amb el compromís de fer-ho l’any vinent

El camí per resoldre la situació de la urbanització Mas Pere avança, de manera que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, en les línies mestres del pressupost del 2019, ja preveu la incorporació de l’import destinat a les obres per posar al dia aquesta urbanització. Així, en el document que recull les línies fonamentals del pressupost de l’any vinent i que és preceptiu enviar al Ministeri d’Hisenda, ja s’hi troba la xifra d’onze milions d’euros que han de servir per poder adjudicar les obres de Mas Pere. D’aquesta manera el pressupost de Calonge i Sant Antoni passarà dels gairebé 21 milions d’euros d’enguany a gairebé 32 el 2019. Aquest increment d’uns onze milions és el que l’Ajuntament preveu que poden costar les obres per solucionar la situació de la urbanització Mas Pere.

Aquest és el primer cop que l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni incorporarà en la previsió del pressupost municipal les obres de Mas Pere, amb el total dels ingressos i despeses necessaris per poder adjudicar les obres. És justament la incorporació d’aquesta previsió econòmica en el pressupost de l’any vinent el que permetrà a l’Ajuntament treure a concurs públic les obres de Mas Pere, designar l’empresa adjudicatària i començar les obres l’any vinent.

L’alcalde, Jordi Soler, explica que “mai s’havia arribat tan lluny amb Mas Pere, i que la incorporació en el pressupost és una mostra inequívoca i ferma de la voluntat de l’actual govern d’iniciar les obres l’any vinent”. La incorporació en el pressupost municipal per a l’any vinent de les obres de Mas Pere és un pas imprescindible en el full de ruta traçat pel consistori, i que va tenir un punt important aquest estiu amb l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació de Mas Pere. Aquesta aprovació definitiva posava fi al tràmit urbanístic. L’aprovació definitiva d’aquest document era essencial per poder arribar a desenvolupar les obres d’urbanització de Mas Pere i es va fer buscant el màxim consens. En aquest sentit, l’Ajuntament ha impulsat la creació d’una comissió mixta de seguiment integrada per representants dels veïns i veïnes de Mas Pere, així com per membres de l’equip de govern i també regidors de l’oposició. Aquesta comissió s’ha reunit diverses vegades amb l’objectiu de fer un seguiment dels diferents tràmits que han de portar fins a les obres d’urbanització, i a la vegada buscar el màxim consens possible per afrontar un projecte d’aquesta dimensió.

El projecte de Mas Pere preveu fer una actuació integral. En aquest sentit, les obres preveuen la construcció de la xarxa d’enllumenat, de clavegueram, d’aigua i de telefonia. També es farà completament de nou la pavimentació, l’asfaltatge, les voreres i la instal·lació de mobiliari urbà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona