Sant Pere de Ribes crea una finestreta única de serveis socials per millorar l'atenció als ciutadans

El nou sistema vol «acompanyar» les persones amb problemes econòmics

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reestructurat els serveis socials per impulsar la primera acollida. «Quan una persona ens demana una entrevista, un tècnic l'atén i, veient quines són les seves demandes, la deriva a un servei o un altre (ocupació, benestar social, salut...)», va explicar la regidora de Benestar Social, Núria Mestre, dimecres, en una roda de premsa. Demandes relacionades amb la formació, l'habitatge, la gent gran o la dependència, fins i tot d'assessoria jurídica, seran ateses pel personal de l'Ajuntament des del primer moment, sense que el ciutadà hagi de reclamar a diferents departaments diverses trobades per solucionar els seus problemes.

El servei permet «l'acompanyament de les persones en el si de les seves necessitats, i en els diversos departaments, sigui formació, ocupació o els mateixos serveis socials», va explicar l'alcalde, que posa com a exemple l'assessorament per demanar beques escolars, o per tramitar ajuts de la llei de la dependència. Segons Blanco, es tracta «no de treballar d'una manera sectorialitzada, sinó d'acompanyar en aquesta situació difícil posant el serveis municipals i d'altres administracions» per ajudar els ciutadans. L'alcalde recorda que el 2010 l'Ajuntament ha tornat a augmentar els recursos econòmics als serveis a les persones. «La gent ho continua passant molt malament i les perspectives econòmiques del territori no sembla que millorin», va dir Josep Antoni Blanco. L'alcalde, però, vol transmetre un «missatge de confiança als ciutadans». «No podem donar-los feina, però sí acompanyar-los i ajudar-los en aquesta situació lamentable», sosté.

Més despesa social

L'Ajuntament vol continuar en la línia de «prioritzar la despesa social associada a l'aplicació de la llei de dependència i serveis socials, amb un pes important dels serveis d'atenció domiciliària, beques de menjador o atenció a la gent gran». L'administració local ha incrementat enguany un 35% les partides del servei d'atenció domiciliària respecte al pressupost inicial del 2009, i tant Benestar Social com Educació han obtingut més recursos econòmics que l'any passat; en aquest sentit, el municipi també destinarà 600.000 euros del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local a cobrir despeses relacionades amb educació i serveis socials. L'Ajuntament també recorda que ha aconseguit augmentar les aportacions d'altres institucions als serveis socials del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona