Administracions

El camí de ronda que uneix els dos sectors de la Fosca sense barreres, a Palamós

L’Ajuntament ho va sol·licitar al Ministeri de Medi Ambient amb l’objectiu de restaurar la planimetria i eliminar els graons, sots i desnivells existents

El Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha eliminat les barreres arquitectòniques que hi havia al tram de camí de ronda que uneix els dos sectors de la platja de la Fosca, a Palamós. Va ser una petició que va fer l’Ajuntament de Palamós per restaurar la planimetria d’aquest tram, afectat per graons i per sots i desnivells provocats principalment pel creixement d’arrels d’arbres en superfície a més de l’erosió que ha provocat l’aigua de pluja amb el pas del temps. Aquest tram comprèn els àmbits de la Fosca i de Sant Esteve de la Fosca, i transcorre just al davant de l’emblemàtica Roca Negra o Rocafosca.

Tram en mal estat

L’alcalde, Lluís Puig, explica que “el traçat d’aquest tram estava en mal estat a causa dels desnivells de la seva superfície, amb sots provocats principalment pel creixement i el desenvolupament d’arrels d’arbres, i també per l’erosió provocada pel pas de l’aigua de pluja durant molts anys”.

Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament de Palamós va sol·licitar al Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient, la realització d’aquest arranjament amb l’objectiu de restaurar la planimetria d’aquest tram, la qual cosa s’ha dut a terme durant la setmana passada a càrrec d’una empresa especialitzada i sota la supervisió i el finançament del Servei de Costes.

Les tasques realitzades han permès refer de nou tota la superfície, que s’ha compactat amb sauló sòlid, que amb un barreja amb calç permet endurir i donar al camí una major durabilitat. A més d’això, s’han eliminat els graons existents retirant les travesses de fusta i deixant tota la base a un sol nivell.

També s’han eliminat els sots i els desnivells que s’havien creat amb el temps i que dificultaven als vianants poder fer un recorregut còmode en aquest tram. A una banda i a l’altra d’aquesta secció de camí de ronda se situaran pilones de fusta per evitar l’accés de vehicles a motor.

L’Ajuntament de Palamós ja preveia arranjar aquest tram amb recursos propis si el Servei de Costes, amb competències en aquest àmbit, no ho hagués pogut assumir. De fet, aquest arranjament ja es va incloure en el procés de participació ciutadana que ha decidit la destinació d’una part de la inversió del pressupost municipal per a l’any 2019, on entre altres accions els ciutadans van escollir aquest projecte com una de les propostes de millora que es proposaven per realitzar aquest any.

LA FRASE

El traçat d’aquest tram estava en mal estat a causa dels desnivells de la seva superfície
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona