Administracions

Crítiques al projecte del camí de ronda de Palamós

L’entitat Salvem la Pineda d’en Gori considera que el projecte, que qualifica de “faraònic”, és intervencionista

La proposta, a exposició pública, es fa per actuar i ordenar un tram de 4 km

L’entitat Salvem la Pineda d’en Gori, que intenta aturar la construcció d’uns edificis de luxe en aquest espai, ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte del nou camí de ronda, en el tram entre Palamós i la platja de Castell, impulsat pel govern, d’ERC. La portaveu de l’entitat, Zeta Figa, critica durament el projecte en considerar-lo “faraònic” i “excessivament intervencionista en un espai d’alt interès natural”. Segons Figa, el projecte, redactat per l’Estudi Martí Franch d’Arquitectura i Paisatge, “amb els seus camins de sauló i formigó, les fites a manera de mirador o les passeres, no respecta l’essència del que és el camí de ronda”. A més, i segons l’activista, el projecte també preveu un aparcament a la zona de la Pineda d’en Gori, “amb una important tala de pins, en una zona a tocar de cala s’Alguer, que és un BCIN”. “Es pot salvar molt poc, d’aquest projecte, perquè amb l’excusa que el camí és de terra i s’ha de mantenir es fa una intervenció molt agressiva”, destaca Figa. Salvem la Pineda d’en Gori també critica el govern perquè, segons diu, tot i les reunions que han tingut “no ha mantingut el compromís d’ensenyar-nos el projecte definitiu”.

El projecte planteja un recorregut principal pel costat del mar que unirà Castell amb el parc del Convent dels Agustins de Palamós, un recorregut d’uns 4 km. Serà un camí que vol remarcar, segons els redactors del projecte, el patrimoni natural i la seva relació amb les persones, “aportant experiències al llarg d’una xarxa de miradors i ser accessible des dels nens fins a la gent gran, a peu o en bicicleta, des de diferents portes d’entrada”. Aquest passeig “vol anar més enllà d’un itinerari comú, entès com un passeig on els visitants trobaran experiències memorables protagonitzades per un paisatge litoral molt divers, i elements de patrimoni amb història”.

El projecte del nou camí de ronda, en aquest tram, és una de les grans apostes de mandat del govern que lidera el republicà Lluís Puig. Després d’una primera intervenció per ordenar la platja de Castell –també qüestionada des de Salvem la Pineda d’en Gori –, el camí de ronda vol ser un element cohesionador, segons Puig, que faciliti el passeig, que respecti la natura i en potenciï els seus elements, no només turísticament, sinó com a “ferma aposta per defensar i respectar el nostre entorn natural”.

LA FRASE

Amb l’excusa que el camí és de terra i s’ha de mantenir, es vol fer una intervenció molt agressiva
Zeta Figa
portaveu de salvem la pineda d’en gori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona