Administracions

Crítiques de l’oposició al govern de Palamós per haver limitat el dret de rèplica

JxCat, el PSC, Cs i la CUP qüestionen l’ordre d’emissió dels espais d’entrevistes polítiques que es duran a terme a l’emissora municipal

Els grups municipals de l’oposició a Palamós, del PSC, Junts per Catalunya i la CUP, en un comunicat conjunt, lamenten la falta de consens en la decisió del govern, d’ERC, sobre el minutatge i la repartició de manera unilateral de la ràdio municipal “per interessos partidistes”. A aquesta crítica se suma el regidor de Ciutadans, també a l’oposició.

Segons destaquen en un comunicat, fins fa poc Ràdio Palamós entrevistava l’alcalde o un representant del govern municipal una vegada per setmana, tots els dimarts. L’endemà, dimecres, s’entrevistava un dels grups de l’oposició, que hi anaven desfilant per torns a raó d’un cop al mes. Els grups tenien, llavors, l’oportunitat de fer valoracions sobre el que havia explicat el govern municipal el dia abans, en el que s’entén com a rèplica. Ara, però, la proposta de la presidenta del consell d’administració suposa que els grups intervinguin els dimarts –un cop al mes– i el representant del govern ho faci els dimecres –cada setmana–. Aquesta fórmula ha estat aprovada pel ple, on ERC té majoria absoluta, però amb el rebuig de tota l’oposició, que considera que d’aquesta manera se’ls treu l’oportunitat de contestar al govern. “Si el govern intervé l’endemà que ho hagi fet l’oposició no hi ha rèplica possible als seus anuncis o actuacions, sobretot si tenim en compte que cada grup polític de l’oposició intervé una setmana però no torna a tenir aquest espai de difusió disponible fins al cap d’un mes”, argumentaven JxCat, el PSC, i la CUP, en l’últim ple del mes de setembre, que incloïa aquest tema a l’ordre del dia. Des de Cs asseguren: “Aquesta decisió ha generat malestar entre tota l’oposició perquè se’ns priva del dret de rèplica” i hi afegeix: “Si s’ha aprovat és només perquè ERC té majoria absoluta al ple.”

Oberts a escoltar

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, lamenta l’actitud de l’oposició, que qualifica de preocupant, perquè, diu, deixa entreveure que aquesta vol apostar per la crítica i la rèplica en detriment de fer propostes. En aquest sentit, Puig, en declaracions a Ràdio Palamós, s’ha mostrat especialment crític amb el PSC pel que fa a l’aspecte propositiu. Posa com a exemple el cas dels nomenaments dels membres del consell d’administració de Ràdio Palamós, i retreu als socialistes que no fessin cap proposta fins a última hora, malgrat que feia temps que els ho havien demanat. “Es comença a veure el seu tarannà. És a dir, no volen fer una oposició propositiva, sinó de rèplica, el que ens fa sospitar com serà aquest mandat”, tot afegint-hi que “sembla que consensuar sigui acceptar les propostes de l’oposició. Nosaltres escoltem, però si la nostra proposta no coincideix, prioritzarem el nostre projecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona